Felfüggesztették Csárdi Antal mentelmi jogát

Felfüggesztette az Országgyűlés az LMP-ből nemrég kilépő Csárdi Antal mentelmi jogát. Csárdi a gyanú szerint volt pártja aktivistáival együtt lezárta a gödi Samsung-gyár bejáratait, ezzel szabálysértést követett el.

2024. 10. 21. 17:04
CSÁRDI Antal
Csárdi Antal (Fotó: MTI) Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

132 igen, 38 nem és egy tartózkodás mellett hétfőn felfüggesztette az Országgyűlés Csárdi Antal mentelmi jogát. 

Csárdi nyáron, amikor még a párt tagja volt, az LMP több aktivistájával együtt elállta a Samung gödi akkugyárának egyik bejáratát.

Csárdi Antal mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta. A Mentelmi Bizottság szeptember 30-i ülésén egyetértett a legfőbb ügyész indítványával, a tagok 5-1 arányban javasolták a parlamentnek, hogy szavazza meg Csárdi mentelmi jogának felfüggesztését.

A legfőbb ügyész arra hivatkozva kérte mentelmi jog felfüggesztését, hogy Csárdi szabálysértést követett el akkor, amikor lezárta a gödi Samsung-gyár bejáratait.

Az LMP tüntetést szervezett a gyár elé, ezután néhány aktivista még ott maradt és lezárta az akkumulátorgyárhoz vezető Fóti utat. Csárdi Antal és más aktivisták nemcsak ezt a bejáratot, hanem később az M2-es autópálya felőlit is eltorlaszolták. 

Csárdit többször is felszólította rendőrség, hogy hagyja el a helyszínt, ezt nem tette meg, szabálysértést követett el, amit a helyszínen el is ismert.

Ismert, Csárdi Antal országgyűlési képviselő nemrég bejelentette, kilép az LMP-ből, mert, mint közölte: „kibékíthetetlen ellentét” van az LMP és az ő politikai alapértékei között. Csárdi távozásával megszűnik az LMP parlamenti frakciója is. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.