Gyurcsányék és Magyarék kéz a kézben szavaztak a koszos Budapest mellett + fotók

Karácsonyék nem adják vissza a leszerelt kukákat.

2024. 10. 15. 14:51
Facebook/ Szentkirályi Alexandra
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marad a szemét és a kosz Budapesten, miután a balliberális vezetés nem hajlandó visszaszerelni azt a háromezer szemétgyűjtőt, amelyeket Karácsony közel négy éve, költséghatékonysági szempontoktól vezérelve szedetett le a fővárosban. A kukák kihelyezését most a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója javasolta, ám sem Gyurcsányék, sem Magyar Péter emberei, sem Karácsony Gergely nem támogatta.

Miként arról lapunk már beszámolt,

akkor vált kritikussá a köztisztasági helyzet Budapesten, miután a Karácsony Gergely-féle városvezetés közel kétmilliárd forinttal csökkentette a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) büdzséjét 2021-ben, ami miatt háromezer zöld kukát, a fővárosi köztéri szemetesek harminc százalékát leszerelték.

A fővárosi Fidesz által is erősen bírált döntés meghozatala előtt Karácsonyék még csak nem is egyeztettek a budapestiekkel. Ezzel az akcióval 120 millió forintot akartak megspórolni, ami Budapest 390 milliárdos költségvetésének mindössze 0,03 százaléka.

Áldatlan állapotok a fővárosban (Forrás: Facebook)

A Metropol felidézte, hogy a főpolgármester elhibázott döntését még saját szövetségesei is bírálták akkor. Horváth Csaba korábbi szocialista frakcióvezető beszélt arról elsőként, hogy hiba volt leszereltetni a kukákat, jelentős spórolást ugyanis nem jelent a főváros számára.

– Karácsonyék lassan négy éve leszereltek háromezer kukát, mi ezeknek a visszaszerelését terjesztettük elő, de a főpolgármester csak hatástanulmányokat hajlandó készíteni – mondta Szentkirályi Alexandra, miután a balliberális oldal leszavazta a javaslatot, azaz – mint fogalmazott – 

többen szeretnék szemetesen tartani a várost, mint a budapestiek gondolnák.

– A Fővárosi Közgyűlésben azt javasoltuk, hogy Karácsony szereltesse vissza az eltávolított kukákat, ahová kell. A főpolgármester szerint viszont kukák helyett a leszereltetett kukákról szóló hatástanulmányra van szükség. És persze minden normális ember számára abszurd, hogy a szemétkérdést hatástanulmányokkal oldanák meg. A balliberális közgyűlési többség mégis erre szavazott.

Gyurcsányék, Magyar Péter emberei és Karácsonyék nem támogatták a kukák visszaszereléséről szóló javaslatunkat.

Így a budapestiek kukák helyett hulladéktanulmányt kapnak – közölte Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Túlcsordult kukák Budapesten (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.