Hadházy Ákos szerint is bűncselekménygyanús Magyar Péter Diákhitel-ügye

Az országgyűlési képviselő jelezte, hogy kevesebbért is tartott már korrupcióinfót, mint amiket Magyar Péter a Diákhitel vezéreként aláírt.

2024. 10. 16. 14:54
20241005_Budapest_Magyar Péter tüntetés_MG_MW 060
20241005_Budapest_Magyar Péter tüntetés_Képen : Magyar Péter_MG_MW Fotó: Markovics Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha én ilyen szerződéseket írtam volna alá valaha is, aligha vettem volna a bátorságot, hogy utána a korrupció és a NER elleni harc egyik arcának álljak – fogalmazott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Válasz Online-nak adott interjújában. A politikus Magyar Péternek a Diákhitel Központ vezetése idején kötött gyanús szerződéseiről azt mondta: 

Kevesebbért is tartottam már korrupcióinfót, mint amiket ő Diákhitel-vezérként aláírt.

Szerinte ha igaz, amit a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is leírt, akkor az bűncselekménygyanús. Hadházy elmondása szerint jót tett Magyarnak azzal, hogy felhívta a szerződésekre a figyelmet, mert ezzel az üggyel így nem lehet már megzsarolni a 2026-os választás előtt.

Mint ismert, egyre csak gyűrűzik a korábban Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződései körüli botrány. Minderre a Kehi néhány évvel ezelőtti jelentése is felhívta a figyelmet. Ez súlyos megállapításokat tartalmazott, a részletek a sajtóban kedden szivárogtak ki. A Kehi összesen ötvenkét, 2018 és 2020 között született szerződést vizsgáltak. A szerződések összértéke 1,4 milliárd forintot tett ki. A Kehi szerint több esetben nem volt valós verseny és túlárazások történtek. Mindezt a Tisza Párt vezetője politikai ügynek állítja be.

A Kehi 2021-es vizsgálatának megállapításai között szerepeltek többszörösen túlárazott szerződések, kamumegbízások és ajánlatkérések, eleve borítékolható győztesek. A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával február óta nyomoz.

 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Markovics Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.