Itt az igazi késő őszi idő: hétvégén már fagyhat is

Napközben még a napsütés kellemes időt hoz.

Forrás: HungaroMet2024. 10. 19. 7:31
Borostyán (Hedera helix) leveleire fagyott jégkristályok egy zuglói ház kerítésénél.
Fotó: MTVA/Branstetter Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a vastagabb felhőzet a reggeli, délelőtti órákban nyugaton is felszakadozik, és napközben a fátyolfelhőzet is elkezd vékonyodni, csökkenni, így hazánk túlnyomó részén sok napsütés várható. A napsütéses időt csapadék nem zavarja meg. A keleties szél időnként megélénkül – közölte a HungaroMet

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, késő estére 2 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszaka döntően derült lesz az ég, csak nyugaton lehet némi fátyolfelhőzet az ország felett. Foltokban köd is képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken több fokkal hidegebb lehet.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után derült, napos, száraz idő várható. A délkeleti, keleti szél főleg a Kisalföldön helyenként megélénkül. A hőmérséklet nappal 13 és 17 fok között alakul.

Hétfőn szintén napos, száraz időre számíthatunk, néhol kevés fátyolfelhővel. A délkeleti, keleti szél főként a Kisalföldön helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 0 és 6 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken 

akár  –1, –4  fokot is mérhetnek.

A csúcsérték 14 és 18 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Branstetter Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.