Jön a hidegfront, változást hoz a hétvégén + videó

A Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja szombat estig, ennek hatására éjszaka pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, ami szombaton feloszlik.

2024. 10. 11. 18:00
Természet - Zsobok - Ősz a határban
Fotó: MTI/Oláh Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főként az északkeleti, keleti harmadban, illetve a Tisza vonala mentén egy összeáramlásban több felhő alakul ki, máshol többórás napsütés valószínű. A felhősebb tájakon záporok alakulnak ki, az ég is megdörrenhet.

Éjszaka az összeáramlás nyugatabbra helyeződik, így főleg a középső tájakon lesznek felhősebb körzetek, ahol még gyenge csapadék kialakulhat. Néhol pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között valószínű.

Szombaton a köd feloszlik, a rétegfelhőzet szakadozásnak, gomolyosodásnak indul. Délutánra már kissé felhős, napos idő valószínű nyugatról felvonuló fátyolfelhőzettel. Már csak élénk széllökések fordulhatnak elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 19 fok között várható.

A hétvégén nagyrészt csendes őszi időre számíthatunk az ilyenkor szokásosnak nagyjából megfelelő hőmérséklettel. Vasárnap kivétel lehet, de az aznap átvonuló hidegfront sem hoz jelentős változást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.