Karácsony Gergely elbúcsúzott korábbi helyetteseitől

De lehet, hogy nem végleges a búcsú?

2024. 10. 01. 10:52
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnik a főpolgármesteri kabinet tagjainak döntő többségének, többek között a főpolgármester-helyettesek munkaviszonya is október 1-től. A 2019–2024-es önkormányzati ciklus szeptember utolsó napján befejeződött, ennek eredményeként pedig lejár a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozó, azonban nem köztisztiviselőként foglalkoztatott személyek szerződése. A 2019-ben kezdődött önkormányzati ciklus utolsó munkanapján Karácsony Gergely Facebook-posztjában is elbúcsúzott korábbi helyetteseitől, Tüttő Katától, Bősz Anettől, Kiss Ambrustól és Kerpel-Fronius Gábortól. 

Mint arról már beszámoltunk, Tüttő Kata továbbra is a Fővárosi Közgyűlés tagja marad, hiszen a DK listáján mandátumhoz jutott, Bősz Anett visszavonult, a DK-ból is kilépett. Kerpel-Fronius Gábornak esélye sem volt a túlélésre, a Momentum ugyanis nem csak az EP-be nem jutott ki, de még a fővárosi közgyűlésbe sem tudott bejutni. 

A főpolgármester szerint Budapest mára zöldebb, szolidárisabb és szabadabb, mint amilyen öt évvel ezelőtt volt, amely részben a főpolgármester-helyetteseknek is köszönhető, akikkel vált vállnak vetve dolgoztak az elmúlt években.

A búcsú azonban egy főpolgármester-helyettes esetében nem tűnik véglegesnek. Kiss Ambrus kapcsán a Telexnek adott interjújában Karácsony Gergely elárulta: ha a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a pártok nem szavazzák meg Kiss Ambrust főpolgármester-helyettesnek, akkor is pontosan ugyanazokat a feladatokat fogja ellátni, mint eddig, csak a hivatal főigazgatójaként, amint arról beszámoltunk. A főpolgármesternek már kész terve lehet arra vonatkozóan, miként menti át a számára fontos embereket a következő ciklusra, köztisztviselőként.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.