Kisiklott egy mozdony a Keleti pályaudvaron

Az esetnek nincs köze az augusztusi balesethez.

2024. 10. 21. 11:33
eltört sín keleti pályaudvar
Forrás: MÁV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma hajnalban a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról – közölte Hegyi Zsolt, a MÁV-csoport vezérigazgatója a közösségi oldalán.

A mozdony önmagában közlekedett, utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott, így sem utas, sem a mozdonyvezető nem sérült meg

– hangsúlyozta a vezérigazgató. Hozzátette: a mozdonyvezető észlelte a pályahibát, és ennek megfelelően cselekedett.

Hegyi Zsolt szerint érthető, hogy a baleset kapcsán sokaknak eszébe jut az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt.

Azonban a két esetnek műszaki értelemben nincs köze egymáshoz, hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk, és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük

– jelezte a vezérigazgató. Ennek a balesetnek az okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de az már látszik, hogy más áll a hátterében, mivel ebben az esetben a csúcssín tört el – magyarázta. Az utasnak azonban nem is ez a fontos, hanem az, hogy biztonságban és a tervezett időben juthasson el az úti céljához. Ezen dolgozunk – tette hozzá.

Éppen ezért hoztak már korábban döntést arról, hogy jövőre végrehajtjuk a Keleti-programot, amelyben a pályaudvar teljes váltókörzetét felújítják

– hangsúlyozta Hegyi Zsolt. Hozzátette: ezeknek a komplex munkálatoknak az elvégzéséhez egy időre be kell majd zárni a pályaudvart.

Amíg ez a folyamat nem kezdődik el, addig az eddiginél gyakoribb, alaposabb vizsgálatokkal és szigorú biztonsági intézkedésekkel törekszenek rá, hogy az ilyen és ehhez hasonló balesetek megelőzhetők legyenek. A vasútársaság munkatársai most is megfeszített tempóban dolgoznak azért, hogy a forgalom mielőbb helyreállhasson a Keleti pályaudvarnál.

 

Borítókép: A törött sín (Forrás: MÁV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.