Kocsis Máté: A brüsszeli tehetségkutató nyertese a DK és a Tisza Párt lett + videó

A Fidesz frakcióvezetője felidézte a strasbourgi Európai Parlamentben lefolytatott vitát.

2024. 10. 21. 13:28
KOCSIS Máté

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy nagyon szórakoztató vitanap volt a strasbourgi Európai Parlamentben az unió soros elnökségéről – fogalmazott Kocsis Máté az Országgyűlésben. A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásban jelezte, hogy a vita magyargyalázásba csapott át.

A kétszínűségnél alávalóbb dolgot keveset tudunk mondani a politikában, amit ők olyan magas fokon űztek, hogy még a hazai ellenfeleink is csak pislogtak csodálkozásukban

– jegyezte meg.

Kocsis Máté ismertette, hogy Brüsszel az elvárásaihoz jobban igazodó kormányt szeretne, és

a brüsszeli tehetségkutató nyertese a DK és a Tisza Párt lett,

akik szolgalelkűen jelezték, hogy ezeket az elvárásokat teljesítenék. Mint mondta, a brüsszeli elvárások teljesítésével hazánknak le kellene mondania a rezsicsökkentésről, a 13. havi nyugdíjról, továbbá támogatnunk kellene a háborút és a migrációt.

Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a válaszában elmondta: Magyarország szuverenitásáért mindig áldozatot kellett hozni, majd megemlékezett az 1956. október 23-i forradalom hőseiről. Jelezte, hogy a mai korban a magyar szuverenitásra leselkedő veszély a brüsszeli központosító politika, ami veszélyezteti az unió működését.

Ahogy a történelemben is voltak mindig olyanok, akik készen álltak a külső érdekek képviseletére, úgy ma is ez tapasztalható a baloldalon. Részt vettek abban, hogy Magyarország számára káros jelentések készüljenek

– tette hozzá.

Brüsszel legújabb embere, Magyar Péter már úgy fogalmazott, hogy fel kell adni a szuverenitás egy részét

– emlékeztetett Hidvéghi Balázs, majd leszögezte, hogy a kormány továbbra is kiáll azért, hogy Magyarország független és erős maradjon.

– Az elmúlt években az EU számos rossz döntést hozott, 2015 óta egy soha nem látott migrációs hullám zajlik, kitört egy szláv testvérháború is – mondta Simicskó István a napirend előtti felszólalásban. A KDNP frakcióvezetője szerint a háborús konfliktusban és a migráció területén sem születtek jó lépések.

A magyar kormány ezzel szemben jó döntéseket hozott a magyar emberek biztonsága érdekében

– fogalmazott.

Szólt arról is, hogy a mostani blokkosodó világban nem érdeke Magyarországnak a világpiacok bezáródása, ezért egy ilyen helyzetben gazdasági semlegességet kell kialakítani. A KDNP frakcióvezetője közölte, egy ilyen helyzetben kérte a kormányt a frakciószövetség, hogy indítson nemzeti konzultációt, egy igazi hungarikum ez a találmány.

A nemzeti konzultáció erős legitimitást ad a brüsszeli vitákban a kormánynak

– válaszolta Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Elmondta, hogy a problémák megoldása helyett az európai elit a demokratikusan megválasztott magyar kormányt akarja eltávolítani. Mint jelezte, nem tetszik nekik, hogy Magyarország nem lép be a háborúba, fellép a genderőrület ellen, és nem engedi be az illegális bevándorlókat.

Az európai baloldal minden olyan demokratikus intézményt támad, ami szemben áll velük, így a nemzeti konzultációt is

– tette hozzá a miniszterhelyettes.

 

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.