Lázár János közbelépett, marad a Turul

A kulturális örökség védelméért felelős miniszterként elrendelte a szobor műemléki védelem alá helyezését.

2024. 10. 21. 22:57
hegyvidek.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második világháború katonai és polgári áldozatai előtt tisztelgő XII. kerületi emlékmű szinte avatása óta politikai viták kereszttüzében áll. Ez azonban nem lehet ok arra, hogy egy nemzeti jelképet és egy művészeti alkotást pusztulásra ítéljenek – írta közösségi oldalán Lázár János.

A politikus a kulturális örökség védelméért is felelős miniszterként egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy megóvja a magyar értékeket, ezért

ma elrendelte a Turul-szobor műemléki védelem alá helyezését.

Mint arról lapunk már beszámolt, Kovács Gergely, a kerület kutyapárti polgármestere kampányában azt ígérte, hogy el fogja bontatni a szobrot. Megválasztása után már azt nyilatkozta, hogy nem szerepel az első intézkedései között a műemlék eltávolítása.

Fonti Krisztina alpolgármester szerint Kovács Gergely az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseivel, illetve a turulszobor körül kialakított vitával a lényegről akarja elterelni a figyelmet, és ideológiai alapú politizálást valósítana meg.

Borítókép: A turulszobor (Fotó: Hegyvidék.hu/Kalmár Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.