Letartóztatták a férfit, aki merényletet tervezhetett az állami ünnepen + videó

Az FBI adott információt a magyar hatóságoknak arról, hogy október 23-án egy védett személy ellen tervezhetett merényletet egy csoport. Az ügy kapcsán hat személyt már múlt héten előállítottak, egy húsz év körüli férfit letartóztattak. Őt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva, a nyomozás nagy erőkkel zajlik.

2024. 10. 22. 20:48
Forrás: Képernyőkép
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai társhatóságok adtak információt néhány hete a magyar szerveknek, hogy tudomásuk van egy tervezett terrorakcióról. A merényletet az október 23-i nemzeti ünnepen tervezték végrehajtani egy védett személy ellen. A TEK múlt hét végén szállt ki egy XVI. kerületi szórakozóhelyhez. Az utcán egy férfire csaptak le, akit azóta előzetes letartóztatásba helyeztek. 

Az egész utca tele volt rendőrökkel, rendőrautókkal és TEK-esekkel

– mondta el a Magyar Nemzetnek az étterem vezetője. Hozzátette: nagy pakkokat találtak a hatóság emberei az autók átkutatása során, de azt nem tudja, hogy fegyverek voltak-e azok. A szórakozóhely egyébként éppen tele volt az akció idején, azonban a TEK érkezését követően gyakorlatilag mindenki elhagyta – magyarázta az étteremvezető. 

Az elfogott fiatal férfit kedden bírósági meghallgatásra, onnan pedig egyenesen az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. Az ügy kapcsán airsoft és hatástalanított lőfegyverek is előkerülhettek, a rendőrség azonban folyamatosan nyomoz az esetleges terrorakció kapcsán.

Komolyan kell venni minden ilyen információt

 – ezt Horváth József mondta a Magyar Nemzetnek. A biztonságpolitikai szakértő szerint a TEK-nek számolnia kellett azzal, hogy éles lőfegyverek is lehettek a gyanúsítottaknál, ha ilyen akcióra készültek. A Donald Trump és Robert Fico elleni merényletek is azt mutatják, hogy nem lehet nem komolyan venni az ehhez hasonló információkat – hangsúlyozta Horváth József.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.