Már nem élhette meg az ítélethirdetést a felforrósodott kisbuszban hagyott kislány édesapja

A busz vezetője felfüggesztett fogházbüntetés kapott.

2024. 10. 17. 10:21
gyertya
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívszorító bejelentést tett a Szolnoki Törvényszéken a tomajmonostorai kisbuszos gyermektragédia kapcsán zajló büntetőügy jogerős ítélethirdetése előtt a sértett család ügyvédje. A védő a bírónak jelezte, hogy megbízója, a felforrósodott buszban 2022 nyarán magára hagyott négyesztendős kislány fiatal édesapja a közelmúltban elhunyt, a temetése pedig egy nappal korábban, hétfőn volt – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál.

Az ügyvéd hozzátette, hogy noha a megbízó már nem él, a megbízását azonban tovább vállalja. Az ítélethirdetéskor a tárgyalóteremben megjelent a gyászoló özvegy és az elhunyt nagymamája is.

A buszvezető sofőr felfüggesztett fogházbüntetés kapott. A kunhegyesi buszsofőr 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára egy 17 személyes kisbuszban. Feladata végeztével azonban nem a kellő alapossággal vizsgálta át a járművet, ezért nem vette észre, hogy az utastérben maradt egy négyéves kislány.

A gyermek órákra bent rekedt a sofőr által a tűző napon fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban,

amelyben egy idő után levegőtlen forróság uralkodott.

A gyermeket hiába szállították még aznap kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később életét vesztette.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.