Medvét láttak a Gerecsében, tűvé tették érte a környéket

Bajót község vezetője mindenkit óvatosságra int.

2024. 10. 15. 12:42
Brown,Grizzly,Bear,Hunting,Salmons,In,The,Creek
Fotó: JirkaVo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jobb félni, mint megijedni – írta a medveészlelésekről Bajót közösségi oldalán a település polgármestere. Tóth Zoltán felidézte: hétfő délután az önkormányzathoz több, egymástól független bejelentés érkezett, hogy

Péliföldszentkereszt környékén reggel és napközben több alkalommal is egy különös állat jelent meg, melyet leginkább medveként tudnak azonosítani.

Elmondása szerint azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, a helyi vadásztársasággal, valamint a Duna–Ipoly Nemzeti Park munkatársaival. A vadásztársaság hivatásos vadásza még tegnap délután bejárta a helyszínt, majd ma reggel a polgármester is bejárta a területet, mint aktív vadász.

Sem a szakszemélyzet, sem pedig én medvére utaló konkrét nyomot (lábnyom) nem találtunk. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy az észlelések nem voltak valódiak!

– szögezte le. Tóth Zoltán ezért arra kért minden erdőjárót, hogy fokozott figyelemmel járjanak az erdőkben, és ha bármilyen szokatlan dolgot tapasztalnak, látnak, haladéktalanul jelezzék az önkormányzatnak, a rendőrségnek vagy a Duna–Ipoly Nemzeti Parknak.

A Komárom-Esztergom vármegyei hírportál megkeresésére a polgármester arról is beszélt, hogyan bukkanhatott fel a környéken medve. Mint kiderült, a Börzsönyből jönnek át, és még a nagy sodrású Duna és az Ipoly sem állítja meg őket, hiszen nagyon jól tudnak úszni. Ráadásul kitartóak, így egy nap alatt hatalmas távolságokat képesek megtenni és bejárni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.