Menczer Tamás: Magyar Péter keményen kapaszkodik mentelmi jogába

Magyar Péter akár húsz hónapig is húzhatja az időt.

2024. 10. 24. 15:26
Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás legújabb Facebook-videójában ismét hozott egy humoros anekdotát az őszinteség élharcosáról, Magyar Péterről, akinek politikai ambíciói valahogy mindig viccbe fulladnak.

– Például amikor Gulyás Márton megkérdezte tőle, hogy tervez-e politikai pályára lépni, Magyar Péter szinte sírva nevetett: „Ez szerintem még viccnek is rossz.” 

– Hát, egyem a szívét, ki gondolta volna, hogy pár nap múlva már politikai porondon találja magát, egy pártot vezetve, amiről természetesen szó sem volt. De hát, ahogy mondani szokták: vicc, ami igazán komolyra fordul – kezdte egy erős példával az új videóját.

– Persze nem csak a pártvezetés volt szerény jövőképeinek része, hanem az is, hogy az Európai Parlamentbe biztosan nem fog beülni. Hiszen minek neki az a „kamuállás” az elhanyagolható kis fizetéssel és a mentelmi joggal? Nos, mint kiderült, mégiscsak kellett az a pozíció. Az az áldott mentelmi jog is, amiről olyan vehemensen nyilatkozta korábban, hogy „marhaság”, csak a „fideszesek mentsvára”. 

De persze most, hogy saját bőréről van szó, két kézzel kapaszkodik bele

– fogalmazott Menczer. 

Emlékeztetett: Magyar Péter maga azzal számol, hogy akár húsz hónapig is elhúzódhat amíg az EP-ben döntenek a mentelmi jogáról. 

Borítókép: Menczer Tamás(Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.