Mi a magyar családtámogatási rendszer különlegessége? + videó

Fontos tényre emlékeztetett az államtitkár.

Forrás: MTI2024. 10. 09. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar családok továbbra is számíthatnak a kormány támogatására – mondta a közösségi oldalán közzétett videójában a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára.

Zsigó Róbert hangsúlyozta, mára harmincnál is több támogatási forma áll a magyar családok rendelkezésére, és a kormány azt szeretné, hogy mindenki maximálisan ki tudja használni ezeket.

– Mi nem akarjuk megmondani senkinek, hogy vállaljon-e, illetve hogy hány gyereket vállaljon. Aki viszont gyermeket, gyermekeket vállal, nevel, az számíthat a kormányzati támogatásokra

 – jelentette ki.

Mint mondta, a magyar családtámogatási rendszernek van egy különlegessége: az életút egészében rendelkezésre áll. – A házasságkötéstől a gyermek megszületésén át a bölcsődei, óvodai és iskolai időszakot is beleértve a munkavállalás, az otthonteremtés, a felsőfokú tanulmányok idején is – mondta az államtitkár, majd hozzátette: támogatják, hogy a nagyszülők is segíthessenek a gyermekek, unokák nevelésében.

– A következő hetekben bemutatjuk a leggyakoribb élethelyzeteket, támogatásokat – mondta, majd úgy fogalmazott: – Mi mindent azért teszünk, hogy Magyarországon minden gyermek megszülethessen, és biztonságban nevelkedhessen. A magyar családok továbbra is számíthatnak ránk.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.