Mindig ott volt, ha szükség volt rá – pályatársai búcsúznak Potápi Árpád Jánostól

Gyászol Tolna vármegye és az egész magyar nemzet.

2024. 10. 18. 22:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tolna vármegye és az egész magyar nemzet gyászol. Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Mindazok, akik ismerték, tisztelték és szerették, fájdalmasan búcsúznak tőle – barátok, kollégák, és mindazon települések, akik felemeléséért fáradozott – írja a Tolna Vármegyei Hírportál

Potápi Árpád János a Dombóvár központú 2. számú választókerület országgyűlési képviselőjeként számos kistelepülés polgármesterének volt támasza. Kapospula, Döbrököz, Dalmand, Kaposszekcső – mind-mind olyan helyek, ahol közreműködésének kézzelfogható nyomai maradtak. Segítette, támogatta, és mindig ott volt, ha szükség volt rá. Nem csoda, hogy a települések vezetői is mély fájdalommal búcsúznak.

 

Közösségek és barátok gyászolják Potápi Árpád Jánost

Badáczy-Csiba Zsuzsanna, Kaposszekcső polgármestere fájdalommal teli szavakkal búcsúzott Potápi Árpád Jánostól, aki mindig szívén viselte a település sorsát.

Utolsó szekcsői beszéded egyik képével búcsúzok… arra kérlek, hogy a Himnusz éneklésében ezentúl fentről segíts Szekcsőnek

– írta. Jelezte, hogy az államtitkár emlékét Kaposszekcsőn is őrzik, nemcsak a közösség szívében, hanem minden Himnuszban, amit énekelnek.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója is mély szomorúsággal emlékezett meg róla:

Tudjuk, hogy el kell fogadnunk azt, amit nem lehet… Nem lehet családtagként, barátként, kollégaként, téged szerető és tisztelő emberként Bonyhádon és szerte a nagyvilágon.

Szavai is tükrözik azt a szeretetet és tiszteletet, amely Potápi Árpád Jánost körülvette.

Farkas Edit, Döbrököz polgármestere szintén megrendülten fogalmazott:

Kegyelettel őrizzük emlékét, családja gyászában osztozunk. Árpád! Köszönjük a közös munkát, a sok segítséget. Isten veled!

Stemler József, Kapospula polgármestere így emlékezett:

Képviselő úr áldozatos munkája, mindig segítő keze szakadatlanul támogatta településünket. Örökké hálás szívvel őrizzük meg emlékezetünkben!

Potápi Árpád Jánost a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti. Az a szeretet és tisztelet, amelyet élete során kiérdemelt, halála után is tovább él azokban, akik ismerték és együtt dolgoztak vele. Tolna vármegye településein szervezett megemlékezésekkel, gyertyagyújtással osztoznak a közös gyászban.

Borítókép: Potápi Árpád János (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.