Mintha nem is októbert írnánk, olyan lesz a hétvégi időjárás

Folytatódik a kellemes, őszi idő az utolsó októberi hétvégén is: a ködfoltok feloszlása után döntően napos, száraz időre kell készülni. A hőmérséklet csúcsértéke 15–21 fok körül alakul a hétvégén – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Forrás: MTI2024. 10. 24. 16:16
Napos időjárás
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken feloszlik a pára, illetve a köd a keleti területeken, délnyugaton szakadozik a felhőzet, délelőttől már nagyrészt derült idő várható. A déli tájakon délelőttig gyenge eső nem zárható ki. A keleti, délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15–20 fok között alakul.

Szombaton a ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után nagyrészt gyengén felhős lesz az ég, de főleg északnyugaton, északon maradhatnak erősen felhős körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, Sopron térségében megerősödhet. Hajnalra többnyire 4–10 fok közé csökken a hőmérséklet, de a keleti, hidegre hajlamos helyeken 0–3 fok várható. Délutánra 15–21 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap a pára, köd feloszlik, majd nagyrészt fátyolfelhős, napos időre kell számítani, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5–12 fok között alakul, de a keleti hidegre hajlamos helyeken 1-4 fok is lehet. Délután 16–22 fok várható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.