Mráz: Kudarcba fulladt Magyar Péter tüntetése

Az agresszív retorika csak egy nagyon szűk választói rétegnél hatásos – értékelt lapunknak Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

2024. 10. 05. 20:01
Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összességében egy rendezvényszervezési és politikai kudarcnak tűnik Magyar Péter tüntetése – mondta lapunknak Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a mai MTVA-székház előtti megmozdulásról. Az elemző hangsúlyozta: 

nem volt sikeres Magyar Péter tüntetése, mert a Tisza Párt elnöke nem tudott mozgósítani és nem tudta fenntartani azt az érdeklődést, amihez hozzászokott tavasszal. 

– Úgy tűnik, hogy a párt népszerűségének a növekedése megakadt, az agresszív retorika csak egy nagyon szűk választói rétegnél hatásos – fogalmazott. 

Mráz Ágoston Sámuel úgy látta, hogy maga a rendezvény is szétesett, sokszor volt olyan unalmas pillanat, amikor a show-műsor miatt odaérkezők érdeklődése alábbhagyott, és az sem volt világos, hogy Magyar Péter mit akar követelni. A tévé épületébe bejutott, a Magyar Televízió beszámolt a tüntetéséről, amit ő megkérdőjelezett. Amikor pedig bejátszották a tévé műsorát, akkor láthatóan nem sikerült a vádakat alátámasztó részleteket találni – mutatott rá a Nézőpont Intézet vezetője.

Szerinte a mai kudarc nem jelenti azt, hogy Magyar Péter ősszel ne próbálkozna újra, például október 23-án, vagy újabb és újabb akciókkal ne próbálná magára vonni a figyelmet a jövőben.

Mint arról lapunk tudósított, az MTVA székháza elé nem sikerült nagyobb tömeget mozgósítani, minden eddigi tüntetésnél kisebbnek tűnt a mai, pedig még az időjárás is kedvezőnek volt mondható. A Bruti becenévre hallgató humorista beszéde közben elindult egy kifelé áramlás a tömeg első feléből. Közben a demonstrálók tábora kettészakadt, az első és a második tömb között kialakult egy nagy hézag. A tüntetésen nagyjából háromezren lehettek. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.