Kevesen vannak Magyar Péter tüntetésén, de baloldali politikusokból nincs hiány

Magyar Péter azért tüntetett, hogy engedjék be a közmédiába, igaz egy hete élőben kérdezték az M1-en és a Kossuth rádión is. Élő közvetítésünk a mai tüntetésről, amelyre százezer embert vártak, de csak nagyjából háromezren jelentek meg.

2024. 10. 05. 16:16
Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter több százezres tömeget ígért mára. Ehhez képest 15.30-kor nagy jóindulattal is csak háromezer ember volt a tüntetésén – mutatott rá Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán. Hozzátette, a megmozduláson a hátsó sorok is már hézagosak.

A vezető elemző hangsúlyozta: Magyar Péter ma azért tüntet, mert állítása szerint nem hívják a közmédiába. 

Ehhez képest az elmúlt hetekben többször is hívták őket, csak nem fogadták el a felkérést. Hergelni és valótlanságokat állítani könnyebb, mint elfogadni a felkérést és akár a kritikus kérdésekre érdemben válaszolni 

– mutatott rá Deák Dániel. 

Fotó: Polyák Attila

Mint ismertette, a Tisza Párt politikusai közül 

  • szeptember 12-én meghívták Dávid Dórát, aki nem ment be;
  • szeptember 19-én behívták Magyar Pétert, aki akkor nem fogadta el a meghívást,
  • Szeptember 26-án Gerzsényi Gabriellát hívták, aki szintén nem ment be,
  • ahogy aznapra invitálták Ordas Esztert is, aki helyett Magyar Péter nyilatkozott élőben a köztévében és a közrádióban is;
  • október 3-ára kapott meghívást Magyar Péter és Ordas Eszter, de nem mentek be.

Bohár Dániel riporter úgy vélekedett: érthető, hogy Nagy Ervin színészre, a Bruti névre hallgató humoristára és Magyar Péterre nem sokan kíváncsiak. Szarvas Szilveszter újságíró szerint ez a bohóckodás és a ripacskodás ára. – Magyar Péter elérte, hogy a tüntetése ahhoz hasonlítson, mint amikor Kunhalmi Ágnes az ajtónak rohant. Már csak azért imádkozom, hogy Ervint ne engedjék nyilvánosan a karaokegép elé – fogalmazott.

Vajon miért csak ennyire kevesen jöttek el? – kérdezhette magában Nagy Ervin színész (Fotó: Polyák Attila)

 

 

Hadházy a kulisszák mögött

A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója is arról számolt be, hogy az MTVA székháza elé nem sikerült nagyobb tömeget mozgósítani, minden eddigi tüntetésnél kisebbnek tűnik a mai, pedig még az időjárás is kedvezőnek mondható. Bohár Dániel vélekedését erősíti meg az a tény, hogy Bruti beszéde közben elindult egy kifelé áramlás a tömeg első feléből. Közben a demonstrálók tábora kettészakadt, az első és a második tömb között kialakult egy nagy hézag. 

Kollégánk a közönségben felfedezte Nagy Erzsébetet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől, aki szivárványszínű kabátot viselt, valamint kiszúrta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt a színpad mögötti sátorban. 

Ahogy arról lapunk beszámolt, Hadházy Ákos lemondta a Magyar Péterrel megbeszélt találkozójuk időpontját, ahol a Diákhitel Központ vezetőjeként kötött szerződéseiről beszéltek volna. A baloldali politikus problémának nevezte azt, ha Magyar magától írta alá ezeket a szerződéseket. Hadházy úgy fogalmazott: elég hosszú ideig várt a válaszokra, és szerinte korrekt módon nem a választások előtt próbált az üggyel foglalkozni, hiszen tisztában volt Magyar Péter feladatával. – Sajnos, ha ezekre a kérdésekre nincsenek egyértelmű és megnyugtató válaszok, akkor ezek a szerződések továbbra is problémásak – jelentette ki, de annyit megjegyzett, hogy a mai tüntetésen azért ott lesz. 

Lapunk munkatársa kiszúrta a tömegben a baloldal legutóbbi miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert is, Magyar Péter egyelőre még nem mutatkozott. 

A Mandiner a megmozduláson látta az LMP népszavazási bódéját, Fekete-Győr Andrást és több, korábbi tanártüntetésen részt vevő demonstrálót is. 

Beleszürkült az őszi időjárásba Magyar Péter tüntetése

A műsor hasonlít az érdektelenségbe fulladt tanártüntetésekre, unalmas beszédek és érdektelen fellépők jellemzik. A tömeg is látványosan unatkozni kezd, vannak, akik beszélgetnek, vagy elindulnak valahová máshová. 

Talán ezt a fásultságot próbálta megtörni Magyar Péter, amikor váratlanul megjelent a színpadon, és felkonferálta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt. A zuglói egyéni választókerület képviselője előzetesen azt mondta, nem kérték fel beszélni, de úgyis csak magát tudná ismételni. Most, hogy mégis felkérték, csakugyan így tett, rövid beszéd volt. 

Magyar Péter tüntetés MTVA székház Hadházy Ákos
Hadházy Ákos mégis felszólalt. Fotó: Polyák Attila

Magyar Péter Hitlerrel indított

A Tisza Párt elnöke a náci Harmadik Birodalom egykori vezetőjét idézte, szerinte a Fidesz és a közmédiában dolgozók megfogadták az ő tanácsát, ezért hazudnak. A többször hazugságon kapott Magyar ezután szokásos beszédelemeit vetette be, majd arról beszélt, hogy Kádár idején jobb volt a közmédia, mint most, többek között azért, mert a saját nagyapja is rendszeres szereplője volt akkoriban a tévének. 

Magyar Péter tüntetés MTVA székház
Magyar Péter nem variálta túl, a mondandójában sem volt semmi újdonság. Fotó: Polyák Attila

Magyar Péter ezután azt ismételgette, hogy őt nem engedik be a közmédiába (egy hete élő adásban szerepelt épp az M1-en és a Kossuth rádión is), a miniszterelnök viszont adhat rádióinterjút péntekenként. 

Előrevetítette, hogy Strasbourgban majd ezzel fogják támadni ő és a globalisták a Fideszt, és azt fogják felhozni, hogy mennyire kevés ellenzéki megszólaló szerepel a köztévében. 

Magyar szerint a kormány félelemben és bizonytalanságban akarja tartani a magyarokat, ebben segít a közmédia. A Tisza-elnök következetesen a miniszterelnököt szólongatta, azt sérelmezte, hogy miről beszél a kormányfő rádióinterjúiban. Ezután önálló egészségügyi és oktatási minisztériumot követelt. 

Papp Dániel, gyere ki! 

Magyar Péter ezután azt kezdte követelni, hogy a közmédia vezérigazgatója jöjjön ki közéjük, ezt többször elismételte. Szerinte azonban nem elég a közmédiánál dolgozókat lecserélni, minden jobboldali médiaterméket be kell záratni, vagy át kell állítani. 

Magyar Péter szerint csak ők, a Tisza Párt az alternatíva, azt kérte a megjelentektől, hogy bojkottálják a jobboldali médiát, és ezt terjesszék lakókörnyezetükben, családjukban. Azt mondta, akkor se nézzenek ilyen csatornákat, ha a kedvenc zenekarukat mutatja vagy ha a kedvenc sorozatuk megy itt. 

Magyar Péter tüntetés MTVA székház
Kevesen voltak, Magyar Péter nem volt boldog. Fotó: Polyák Attila

Az ellenzéki politikus a továbbiakban semmi újdonságot nem mondott, Orbán Balázs politikai hibáját hozta még fel a közelmúltból. A tüntetés nem ért véget Magyar Péter beszédével, az EP-képviselő bement a közmédia épületébe, és átadta a követeléseiket. Élő adásba ezúttal nem engedték be, de jelezték, hogy bármikor szívesen látják, őt és más ellenzéki politikusokat, emlékeztették arra is, hogy a közelmúltban is több meghívást elutasított, remélik a jövőben ez változik. 

A pár ezer fős tömeg már oszladozni kezdett, ennek ellenére Magyar Péterék élőláncot vontak a közmédia épülete köré, ezt a rendőrség végül nem engedélyezte. 

Borítókép: Magyar Péter minden bizonnyal csalódhatott az alacsony részvétel miatt az MTVA előtti tüntetésen, bár kérdéses, hogy bevallja-e (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.