Hadházy Ákosban további kérdéseket vetett fel Magyar Péter és hívei reakciója

Jogászokkal vizsgálja az ellenzéki képviselő, hogy milyen büntetőjogi kategóriába tartoznak a Magyar Péter által aláírt szerződések.

2024. 10. 05. 13:16
marc15_20
20190315 Budapest Az ellenzéki pártok demonstrációja márciu Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Átlátszó által megkapott dokumentum, a Kehi jelentése az, ami újabb információkat ad ehhez az ügyhöz és újabb kérdéseket vet fel – és ezek nagyon fontos kérdések. Sajnos az érintett reakciója, illetve a híveinek a reakciója is kérdéseket vet fel. Itt az ellenzék jelenleg legnagyobb szereplőjéről van szó, ezért nyilván nagyon meg kell gondolni, hogy mit mondunk. Én a dokumentum, a hozzám is eljutott vizsgálati anyag alapján szeretnék részletesebben foglalkozni ezzel az üggyel – nyilatkozta a Szeretlekmagyarország.hu-nak Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő.  

A Magyar Péter gyanús szerződéseivel korábban a választásokig nem foglalkozó politikus most rászállt a Tisza Párt elnökére, azt is mondta az interjúban, hogy csapatába tartozó jogászok vizsgálják, hogy büntetőjogilag milyen súlyosak ezek a szerződések. Ismert, a Kehi megállapításai szerint Magyar Péter túlárazott szerződéseket köthetett a Diákhitel Központ vezetőjeként, de voltak teljesen fölösleges, adott esetben fiktív szerződések is. Sok esetben amikor ajánlatot kért egy munkára, a győztes már előre borítékolható volt, viszont magának három és fél milliós havi bért folyósított a Tisza Párt mostani vezetője. 

Hadházy egyébként az ellenzék részének tartja Magyart, és tudja, hogy nagyon sok baloldali szavazó bízik benne és mostani pártjában. Annak viszont nem örül, hogy Magyar őt nem tartja ellenzékinek, habár állítása szerint politikai túlélése nem nagyon érdekli.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.