Nemzetközi együttműködésnek köszönhető, hogy elkapták Magyarországon a szerb–bosnyák rablót

Egy Jászberény melletti tanyán fogtak el a magyar rendőrök egy Szlovéniában fegyveres rablás miatt körözött szerb–bosnyák férfit – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a Police.hu oldalon.

Forrás: MTI2024. 10. 08. 14:34
rendőrautó
illusztráció Forrás: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovén rendőrség a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül az idén szeptemberben kereste meg a KR NNI életvédelmi és célkörözési főosztályát, mivel információjuk volt arról, hogy a 43 éves szerb–bosnyák férfi Magyarországon bujkálhat.

A nemzetközi információcsere során azt is megállapították, hogy a férfi korábban Bosznia-Hercegovinában emberölést kísérelt meg, valamint további rablásokat is elkövetett. A társszervek együttműködésének köszönhetően sikerült megállapítani a külföldi állampolgár tartózkodási helyét. A nyomok egészen a Jászberény melletti tanyavilágig vezettek.

Mivel tartani lehetett attól, hogy fegyvert tart magánál, a szerb–bosnyák férfit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el október 3-án, majd előállítása után őrizetbe vették. Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben dönt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.