Ötszázalékos kamatplafon jöhet a lakáshiteleknél

A gyermekek után járó családi adókedvezmény megduplázását is tervezik.

2024. 10. 17. 20:02
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma ülésezett a Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület (LITT), melynek tagjai a főbb szakmai szervezetek (bankszövetség, ingatlanfejlesztők, építési vállalkozók), a jelentősebb piaci szereplők, az MNB és a kormányzat képviselői – számolt be Koncz Zsófia a közösségi oldalán.

Előadásában bemutatta az otthonteremtést segítő eddigi kormányzati programok (például a csok, csok plusz, falusi csok) eredményeit, valamint ismertette, hogy a kormány megkezdte az új gazdaságpolitikai akcióterv előkészítését. Ennek része az is, hogy a gyermekek után járó családi adókedvezmény megduplázását tervezik: jövő júliustól 50 százalékkal, majd 2026 januárjától újabb 50 százalékkal tervezik emelni a családi adókedvezményt – számolt be a családügyi államtitkár.

Az akcióterv több pontja érinti a lakhatás kérdését. Külön intézkedéseket terveznek a budapesti és a vidéki megfizethető lakhatásért. Többek között napirenden van a fiataloknak szóló lakásprogram kialakítása, a vidéki otthonfelújítási program elindítása, különböző lakhatási és lakásfelújítási támogatások bevezetése és ötszázalékos lakáshitelkamat-plafon bevezetése, együttműködésben a bankszektorral.

„Minderről meg fogjuk kérdezni nemcsak a szakmai partnerek, hanem a magyar emberek véleményét is a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban. Köszönöm a testület konstruktív hozzáállását, támogatását, javaslatait, meglátásait” – írta bejegyzésében Koncz Zsófia családügyi államtitkár.

Borítókép: A Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület ülése (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.