Rabszolgaként tartottak egy férfit Szekszárdon

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték fogvatartóját.

Forrás: MTI2024. 10. 03. 17:43
Bilincs
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit emberkereskedelem és kényszermunka miatt, aki családtagjaival egy idős embert tartott „házi rabszolgaként” – közölte a Szekszárdi Törvényszék. A nem jogerős ítélet szerint a férfi élettársa – mint harmadrendű vádlott – hat és fél év fegyház-, anyja másodrendű vádlottként öt év börtönbüntetést kapott.

A vádlottak 2019-ben kerültek kapcsolatba a 66 éves, rossz egészségi állapotban lévő sértettel, akit könnyen a befolyásuk alá kerítettek, és a nyugdíjának nagy részét átadta nekik. 2020-ban rábírták arra, hogy költözzön szekszárdi házukba, és a nyugdíját továbbra is elvették, a pénzt megélhetésükre és szerencsejátékra fordították.

Házimunkák elvégzésére utasították, de rábírták arra is, hogy Szekszárdon kukákat feltúrva értékek után kutasson, a talált holmi pedig lakóhelyükre szállítsa.

Emellett megalázóan bántak vele, és sérülést nem okozó módon bántalmazták is.

A bíróság szerint az évek alatt elvégeztetett házimunka értéke 3,8 millió forint volt, valamint az idős ember folyószámlájáról 3,4 millió forintot vettek le.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez, a vádlottak és védőik felmentést kérve fellebbeztek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.