Kegyetlenül raboltak ki idős hölgyeket – ítéletükre várnak a komlói rablók

A 23 és 16 éves bűnözők maszkban, felfegyverkezve indultak rabolni.

Forrás: Bama2024. 10. 03. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a 2024 elején Komlón idős nőket kirabló férfiak ellen, jelenleg letartóztatásban várják büntetésüket – írta a Baranya Vármegyei Hírportál.

A vádirat szerint a 23 és 16 éves vádlottak január 5-én este egy komlói parkoló mellett látták meg a sértettet, egy idős nőt. A maszkos fiatalok táskája kipakolására szólították fel a sértett, aki azonban ennek nem tett eleget. Ekkor közrefogták, a kezükben tartott késekkel fenyegették, kezéből kitépték táskáját és ellökték. A földön fekvő, kiabáló sértettet az idősebb vádlott megöléssel fenyegette, miközben a kést az idős nő nyakához tette. A vádlottak laptopot, élelmiszereket és készpénzt zsákmányoltak, és magukkal vitték a sértett okiratait és bankkártyáit is.

Nem telt el sok idő, újra kést és maszkot ragadtak

A második rablásra két hetet kellett várni. Szintén az esti órákban az utcán hazafelé tartó idős nőt támadtak meg a rablók. A sértettet felszólították arra, hogy álljon meg és forduljon meg, ennek azonban ő nem tett eleget, ezért a vádlottak követni kezdték, hamarosan utolérték és felszólították értékei átadására. 

A sértett megijedt a maszkos vádlottaktól és átadta nekik pénztárcáját, benne okiratokkal, bankkártyával. A vádlottak kést tartva a kezükben közrefogták a sértettet és közölték, hogy ez kevés, ezért az idős nő átadta karóráját is. Ezután mobiltelefonját követelték úgy, hogy az idősebb vádlott a kést a sértett hasához nyomta. Az idős nő félelmében átadta mobiltelefonját a vádlottaknak

– derült ki a vádiratból.

A bűnözők az egyik sértettől 195 097 forintnyi értéket, a másiktól 95 500 forintnyi értéket vettek el. A két férfi cselekményei felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, okirattal visszaélés vétségének, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének megállapítására alkalmasak. A minősített rablás büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Borítókép: Az egyik vádlott, már bilincsbe verve (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.