Rejtélyes üzenet lapult a Kossuth téri időkapszulában, most megfejtették, mit jelent

Egy skatulyába rejtették.

Forrás: Facebook2024. 10. 11. 16:17
Fotó: Facebook/Steindl Imre Program
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még október elején találtak egy rejtélyes levelet egy skatulyába rejtve a Kossuth téren, az Igazságügyi Palota felújítása közben – eleveníti fel az Infostart. Az üzenet már 126 éves és a Steindl Imre Program Facebook-oldalán azt írják,

az 1898. május 12-én megírt cetli szerint alig két évvel az átadás után megint hozzá kellett nyúlni az ablakszerkezetekhez.

A jegyzet azt írja, a nyílászárók „húznak”, ami azt jelenti, hogy nem szigetelnek megfelelően, ami egyébként jó eséllyel lehetett így, mert a korszak két másik fontos épülete, a Stefánia út mentén álló Földtani Intézet és az Országház is ugyanígy járt. Az üzenet írója a „Komárom megyei Tatáról” származik, a neve pedig jó eséllyel Hoch György volt, és kőművessegédként dolgozhatott. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.