Kétségtelen, hogy megint támad Magyarországon a koronavírus, már csak egy kérdés maradt

Uram, csak még egy kérdés!

Forrás: Infostart2024. 10. 11. 15:45
Rio de Janeiro, 2023. szeptember 12.
Koronavírus-vizsgálathoz vesz mintát egy nõtõl egy egyészségügyi alkalmazott Rio de Janeiróban 2023. szeptember 12-én. Az elmúlt hetekben a pozitív tesztek száma 2,5 százalékról 18 százalékra emelkedett Brazília második legnagyobb városában.
MTI/EPA/EFE/Andre Coelho
illusztráció Fotó: MTI/EPA/EFE/Andre Coelho
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdte a munkát a 40. héten a légúti figyelőszolgálat, az adatokból az derül ki, hogy egyre több az influenzás és a koronavírusos beteg idehaza. A nyilvántartás szerint akut légúti fertőzés tüneteivel 228 ezren, influenzaszerű megbetegedéssel pedig 18 600-an fordultak orvoshoz – összesített az Inforádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és védőoltási osztályának vezetője. 

Molnár Zsuzsanna hangsúlyozta, ezek a számok jóval magasabbak, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban. Hozzáfűzte,

jelenleg az akut légúti fertőzések mögött leginkább a koronavírus áll.

Már csak egy kérdés maradt, itt a válasz

Kiderült az is, miután augusztus végén lejárt a hazai koronavírus-vakcinák szavatossága, érkezik új adag, így nem marad védtelen a lakosság. Molnár Zsuzsanna szavai szerint a beszerzés folyamatban van, igaz ez az influenza elleni védőoltásra is. Emlékeztetett arra is, hogy a kórokozók az immunhiányos betegeket, a krónikus betegeket, a szív- és érrendszeri, tüdőbetegeket sújthatja, nekik különösen érdemes most vigyázni és mielőbb felvenniük az oltást. 

Addig is azt tanácsolta, mossunk kezet, öltözködjünk az időjárásnak megfelelően, tartsuk be a tüsszentési és köhögési etikettet, aki megbetegedett, maradjon otthon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.