Rendeződhet a nógrádmegyeri helyzet, miután az összes hivatali dolgozó felmondott + videó

Többen etnikai okoknak tudják be a távozásokat, miután Rácz Roland átvette a nógrádi település vezetését. Mások szerint azonban az új polgármester egészen egyszerűen fel sem vette a kapcsolatot a hivatal dolgozóival, akik ezt követően már nem akartak együtt dolgozni vele. A helyzet azóta rendeződni látszik.

2024. 10. 18. 15:03
Forrás: Képernyőfotó - Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ciklusnyi településvezetés után veszítette el a polgármesteri széket Verbói Gábor Nógrádmegyerben. Rácz Roland helyi vállalkozó ütötte ki a nyeregből elődjét, hivatalát pedig a napokban vette át. Az új polgármesternek azonban azzal kellett szembesülnie, hogy a hat önkormányzati hivatali dolgozóból egy sem maradt. Ketten nyugdíjba mentek, a többiek pedig felmondtak. Rácz Roland többszöri próbálkozásunkra sem kívánt nyilatkozni az ügyről a Magyar Nemzetnek, holott stábunk találkozott vele az önkormányzati hivatal udvarán. Miután azonban meglátta munkatársainkat, bement és az ajtót is magára zárta. 

Végül egy közleményt ajánlott a stáb figyelmébe, amiben reagált a helyzetre. 

A település közösségi oldalán arról ír, hogy ő és az önkormányzat képviselői a hétfői nappal átvették a megbízatásukat és megkezdték munkát. A hivatal minden posztjára megtalálták a munkatársakat. A munkába állásukig a magyargéci körjegyzőség munkatársai látják el a település hivatali feladatait, az önkormányzat tehát a polgármester szerint innentől kezdve zökkenőmentesen működik. 

A faluban többen úgy gondolják, hogy Rácz Roland cigány származása miatt, tehát etnikai okokból mondtak fel a korábbi dolgozók. Verbói Gábor korábbi polgármester szerint azonban egyáltalán nem erről van szó. 

A Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a választás után Rácz Roland és a képviselő-testület tagjai is megkapták a megbízólevelüket. Azóta eltelt három és fél hónap, ez idő alatt pedig a település új vezetőjének lett volna lehetősége, hogy megkeresse a dolgozókat és felvegye velük a kapcsolatot. 

Azonban mindössze egyszer volt bent. Az átadás október elsején volt, de addig egy munkavállalót sem keresett meg, hogy velük folytatná továbbra is a munkát. Ezt követően már nem akartak az önkormányzati hivatal munkatársai együtt dolgozni vele. A helyzet  azóta rendeződni látszik, munkaerőt talált a polgármester, nyilatkozni azonban nem kíván az ügyről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.