Magyar Péter brüsszeli főnöke akar migránstáborokat építeni Magyarországon

Ennek ellenére nem lesz migránstábor az országunk területén, szögezte le Rétvári Bence.

2024. 10. 07. 19:25
Manfred Weber és Magyar Péter
Manfred Weber és Magyar Péter egymásra találtak Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon nem lesz migránstábor – legalábbis amíg a Fidesz–KDNP kormányoz, addig biztosan nem lesz – szögezte le Rétvári Bence a Facebook-posztjában. Magyarország ezért kapott egy 200 millió eurós (78 milliárd forintnyi) gigabírságot az Európai Bizottságtól – idézte fel az államtitkár. Emlékeztett, hogy Magyarország már korábban is jelezte, hogy nem fogja végrehajtani a migrációs paktumot.

A mai napon pedig egy 1 millió eurós kényszerítő bírságot kapott Magyarország, mert

  • nem vagyunk hajlandóak alávetni magunkat az EU migrációs paktumának,
  • nem vagyunk hajlandóak tömegesen a határainknál fogadni ilyen migránstáborokban az illegális migránsokat, és ott lefolytatni párhuzamosan több tízezres nagyságrendben eljárásokat,
  • nem vagyunk hajlandóak részt venni abban a rendszerben, hogy a migránsokat az Európai Unión belül kvóták szerint szétosztják.

– idézte fel a politikus. Mint fogalmazott, a kormány célja, hogy Magyarország megvédhesse a határait és ne kelljen tömegesen migránsokat betelepíteni. 

Manfred Weber, Magyar Péter brüsszeli főnöke akar bevándorlókat, és ő akar építeni migránstáborokat. Magyarországon nem lesz migránstábor, a migránsokat Brüsszelbe fogjuk szállítani

– szögezte le a politikus a kormány álláspontját. Mint felidézte, az elmúlt kilenc évben, 2015-től napjainkig a magyar kormány megvédte a külső határokat, és nem engedett be illegális migránsokat, nem folytatott le ilyen tömeges eljárásokat, nem hozott létre táborokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.