Sok tartalékos fiatal katona átnyergel a hivatásosok közé

Menő a katonaság, özönlenek a fiatalok.

Forrás: HM közlemény2024. 10. 19. 9:57
Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Menő katonaként szolgálni a hazát! – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közösségi oldalán. A honvédelmi miniszter azt is közölte, hogy folyamatosan növekszik azoknak az elkötelezett fiataloknak a száma, akik a területvédelmi tartalékos szolgálatról szerződéses szolgálatra váltanak.

Három helyszínen több mint kétszáz újonc, többségükben később szerződéses szolgálatot vállaló katona vonult be alapkiképzésre Tatán, Kecskeméten és Várpalotán – ismertette a miniszter.

Magyarország minden egyes új katonájával egyre erősebb és biztonságosabb

– emelte ki. Hozzátette: a „Szeretem, megvédem!” toborzókampány hatására folyamatosan jelentkeznek az érdeklődők és vonulnak be a honvédséghez szerződéses katonának, és a nyáron toborzott tartalékosok több mint tíz százaléka, több százan igazoltak át a hivatásosok közé. Ezt a kiképzés rugalmas rendszere teszi lehetővé.

A június közepén indított kampány végén, október 12-én Budapesten 1179 újonnan toborzott katona tett ünnepélyesen esküt. A kampány négy hónapja alatt több mint 2600-an döntöttek úgy, hogy önkéntes tartalékos katonai szolgálatot vállalnak – ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A szerződéses szolgálatot vállaló katonákkal együtt Tatán több mint 120-an, Kecskeméten több mint hatvanan, Várpalotán pedig több mint ötvenen vonultak be – mondta a katonai alapfelkészítési programot, vagyis az alapkiképzést most kezdőkről a miniszter.

A toborzókampány eredményességét bizonyítja, hogy egyre több fiatal számára válik vonzóvá a katonai szolgálat, akár szerződéses, akár területvédelmi tartalékos jogviszonyban

– emelte ki. Hozzátette: Tatán a bevonulók 18 és 59 év közöttiek, a többség a 25–35 éves korosztályból érkezett. Az iskolázottságot tekintve is változatos a csoport összetétele: a nyolc általános iskolai végzettségtől a fogorvosi diplomáig sokféle végzettséggel lehet találkozni. 

Lezárult a kampány, de a toborzás folytatódik, a Magyar Honvédség várja soraiba mindazokat, akik tenni akarnak a hazájukért, szűkebb és tágabb környezetükért, közösségeikért, családjaikért

– fogalmazott a honvédelmi miniszter. Majd jelezte: büszke arra, hogy egyre több elkötelezett fiatal választja a haza szolgálatát, és bízik abban, hogy példájukat sokan követik.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.