Szándékosan okozott balesetveszélyes helyzetet egy dühöngő részeg

Közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat ellene.

2024. 10. 21. 7:48
Fotó: Siófoki Rendőrkapitányság
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szándékosan idézett elő balesetveszélyes helyzetet Siófok egyik forgalmas kereszteződésében egy húszas éveiben járó férfi, akivel szemben most közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Az erősen ittas állapotban lévő férfi egy tavaly szeptemberi napon az esti órákban a siófoki otthonban összeveszett a testvérével, ezért elhatározta, hogy az italozást az egyik közeli kocsmában folytatja. Útközben elhaladt az egyik forgalmas pontban, a Sió utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében lévő, hat méter hosszúságú, két méter széles és két és fél méter mélységű részen felbontott, vízvezetékszerelési munkálatokkal érintett, balesetveszélyes, de megfelelően biztosított és körülkerített munkaárok mellett.

A férfi ekkor

idegességében a munkaterület elkerítéséhez felhasznált korlátdeszkákat, vaskorlátot és a veszélyhelyzetre figyelmeztető sárga villogót a munkaárokba dobta, további legalább két korlátlábat pedig feldöntött.

A vádlott cselekménye következtében a nagy mélységű munkaárok mintegy hat méter hosszúságú részen elkerítetlenné és nehezebben észlelhetővé vált, amivel balesetveszélyes állapotot idézett elő.

A vádlott cselekményét az arra járók is észlelték, és értesítették a siófoki rendőröket. A rövid időn belül a helyszínre érkező járőrök felszólítására

a vádlott végül megszüntette a veszélyhelyzetet azzal, hogy az általa feldöntött és a munkaárokba lökött biztonsági berendezéseket az eredeti helyükre visszaállította.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Borítókép: A balesetveszélyessé vált munkaterület (Forrás: Siófoki Rendőrkapitányság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.