Szentkirályi: Karácsony semmit nem tett a lakhatási válság ellen + videó

A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint ténykérdés, hogy Budapesten lakhatási válság van. Szentkirályi Alexandra ugyanakkor örül neki, hogyha már Karácsony Gergely öt év alatt semmit nem tett, a kormány beavatkozik ebbe a folyamatba.

2024. 10. 24. 17:10
Karácsony Gergely . Fotó:Bánkúti Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos az ténykérdés, hogy Budapesten lakhatási válság van. Karácsony Gergely semmit nem tett annak érdekében, hogy ezt a folyamatot megfékezze

 – mondta a Magyar Nemzetnek Szentkirályi Alexandra. A politikus szerint a főpolgármester energiáit jelenleg is felemésztik a liberális szivárványkoalícióval történő háttérbeszélgetések, ezért nem tud foglalkozni a budapestiek problémáival.

Szentkirályi Alexandra arra is rávilágított, hogy nemcsak a fiataloknak okoz problémát a lakhatási válság, hanem az egyedülálló szülőknek és  az idősebb korosztálynak is. De a legnehezebb helyzetben az első lakásvásárlás előtt álló fiatalok vannak.

A kormány már korábban jelezte, hogy beavatkoznak a folyamatba, a fővárosi Fidesz–KDNP pedig ebben partner kíván lenni. Szentkirályi konkrét lépéseket is megfogalmazott, szerinte bővíteni kell a kollégiumi férőhelyeket, gátat kell szabni az Airbnb-lakások terjedésének, és meg kell vizsgálni, hogy a bérlők hogyan kerülhetnek a jelenleginél nagyobb biztonságba.

„Budapestnek nincs még öt éve, hogy Karácsony Gergelyre várjon, méltóztatik-e foglalkozni a lakhatási válsággal” – zárta gondolatait Szentkirályi Alexandra. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.