Szociális ételosztásra mentek, aztán gyorsan előkerült a balta

Vádat emelt az Encsi Járási Ügyészség két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, akik szociális ételkiosztáskor baltával és faággal bántalmazták egymást.

Forrás: Magyaroroszág Ügyészsége2024. 10. 07. 11:58
The,Hands,Of,Poor,Have,Been,Aided,By,Charity,Food
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén januárban, egy enyhe, napfényes délután, egy borsodi település polgármesteri hivatalának udvarán szociális ételkiosztást tartottak, amelyen elég sok rászoruló vett részt, aztán az egyik vádlott felfigyelt a szintén ott tartózkodó haragosára, és a kezében lévő balta fanyelével hátulról ráütött a férfi vállára. 

A bántalmazott férfi úgy reagált, hogy odament az udvaron lévő farakáshoz, felvett egy nagyjából egyméteres faágat, és kétszer fejen ütötte a baltás férfit. A baltával verekedést kezdeményező vádlott gázsprayt vett elő, ezzel fújta le a másikat, majd kölcsönösen egymás irányába ütöttek a náluk lévő eszközökkel. Végül a helyszínen tartózkodók fékezték meg őket.

A verekedők közül az egyik férfi nem szenvedett el sérülést, míg a másik könnyebben sérült. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.