Kinzsal rakétával lőtték az oroszok Kijevet

Az orosz erők rakétatámadást indítottak az ukrán főváros ellen hétfő kora reggel.

Forrás: Origó2024. 10. 07. 9:28
Orosz MiG-31-es repülőgépek  Kinzsal rakétákat szállítanak a Vörös tér felett a győzelem napi moszkvai katonai parádén 2018. május 9-én (Fotó: AFP)
Orosz MiG-31-es repülőgépek Kinzsal rakétákat szállítanak a Vörös tér felett a győzelem napi moszkvai katonai parádén 2018. május 9-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes támadással indult a hétfő reggel Ukrajna fővárosában. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere sokkoló részleteket osztott meg a mai rakétatámadásról, írta meg a Kyiv Independent hírportál. 

A politikus közölte, hogy rakéták törmelékei hullottak a városra, miután hajnalban hatalmas robbanásokra ébredt a lakosság, számolt be róla az Origó.

A drámai események helyi idő szerint reggel 8:30 körül kezdődtek. A város vezetése azonnal riadót fújt, és aktiválta a légvédelmi rendszereket. A pusztítás nyomai két kerületben is láthatóak: az egyik negyedben tűz ütött ki, míg egy másik kerületben is találtak roncsokat. Csodával határos módon eddig senki sem sérült meg, írja az ukrán hírportál.

Jelentések szerint orosz MiG31-es vadászgépek emelkedtek a magasba, hogy Kinzsal ballisztikus rakétákat lőjenek ki. Az ukrán légierő szerint a gyilkos fegyverek Kijev és egy fontos légibázis felé tartottak. A történet Ukrajna szempontjából sikerrel zárult, ugyanis Kijev katonai vezetése büszkén jelentette, hogy az összes, a fővárost célzó rakétát sikerült megsemmisíteni. Klicsko polgármester fellélegezhet, de vajon meddig tart a nyugalom Kijevben?

 

Borítókép: Orosz MiG–31-es repülőgépek Kinzsal rakétákat szállítanak a Vörös tér felett a győzelem napi moszkvai katonai parádén 2018. május 9-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.