Történelmi győzelmet aratott Tóbiás Zsuzsa és Galaxy az idei Nemzeti Vágtán

Felhőtlen hangulat uralkodott Szilvásváradon.

Forrás: Híradó.hu2024. 10. 06. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tolna vármegyei Decs lovasa, Tóbiás Zsuzsa a háromszoros bajnok Galaxy hátán lovagolva nyerte a 17. Nemzeti Vágtát – olvasható a Híradó.hu oldalán.

A Galaxy nevű ló történelmet írt, mostantól örökös bajnok, ugyanis harmadik alkalommal győzött,  a Nemzeti Vágta történetében pedig ezelőtt sosem történt még ilyen.

A 2024 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóbiás Zsuzsa a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát, valamint egy herendi Hadik-huszár szobrot vehetett át az ünnepélyes díjátadón. A babérkoszorút Nagy István agrárminiszter akasztotta a nyakába.

A nemzetközi lovas díszegységek futamának döntőjét az Egyesült Királyság lovasa, Stephen Heeley nyerte Neapolitano Nimród nyergében. Másodikként a Szlovák Köztársaság lovasa, Atila Ocenas, harmadikként a tavalyi győztes, a Bahreini Királyság lovasa, Mahmúd Mohamed Jar Mohamed Raid ért célba. A lovasok őshonos magyar lófajtán, lipicai lovakkal álltak rajthoz.

A Híradó.hu összefoglalója ide kattintva megtekinthető.

Borítókép: Tóbiás Zsuzsa és Galaxy (Forrás: Facebook/Nemzeti Vágta/National Gallop)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.