Tűz áldozata lett egy idős pár Tiszaderzsen, a tűzoltók már csak a holttesteket találták meg

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni.

2024. 10. 14. 15:42
tűzoltók baleset
illusztráció Fotó: Sebők Csaba Forrás: SZON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy idős házaspár egy tiszaderzsi lakástűzben – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Katasztrófavédelem. Mint írták, hétfőn kora délután érkezett jelzés, hogy a településen egy idős házaspárhoz nem jut be az ismerősük.

Kivonult egy tűzoltóegység a hetven négyzetméteres családi házhoz, amelynek ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki. Az idős házaspárt holtan találták az épületben, amelyben korábban tűz pusztított. 

A hálószobában égésnyomok voltak; matrac, kanapé és éjjeliszekrény égett, de tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség.

A tűz keletkezésének pontos okát tűzvizsgálat fogja feltárni. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy egy égő, vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért nem tanácsos az ágyban dohányozni. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: szon.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.