Újabb műtéten kell átesnie a gyermekeit a tűz elől megmentő hős édesanyának

A nő harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

2024. 10. 28. 15:02
kórház
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erek és a vénák is a bőrébe égtek, a vérkeringése nem olyan, mint kellene, ezért újra meg kell műteni azt a sajóládi nőt, aki még tavaly novemberben mentette ki a gyerekeit az égő házukból – számolt be róla a Tények. Egy szivárgó gázpalack miatt csaptak fel a lángok, az asszony kivitte az udvarra, de addigra a tűz már szétterjedt, ezért visszarohant a három gyerekéért, akiket az ablakon át menekített ki a lángok közül, eközben égett meg a karja. Három hónapig volt kórházban, de még egy újabb műtét vár rá.

Szinte csak romok maradtak a Kollárcsik család sajóládi otthonából.

13 perc alatt úgy lángba borult az otthonunk, hogy egyszerűen már nem tudták megmenteni

– mondta a Tényeknek Kollárcsik József.

Az édesanya telefonon rendelte a gázpalackot. Amikor levette róla a védőkupakot, észrevette, hogy szivárog, pedig még meg sem nyitotta. Azonnal ki akarta vinni, amikor az meggyulladt. A tűz pillanatokon belül mindenhova átterjedt, miközben Marianna az égő, lángoló, egyre forróbb palackot vitte ki a házból. Az édesapa nem volt otthon, a három gyerekük viszont igen, akikért az anyjuk azonnal visszarohant az égő házba és a tűzön keresztül, az ablakon át mentette ki őket a lángok közül.

Könnyek között idézte fel az édesanya a szörnyű napot.

A gyerekeket, ahogy kiraktam, ahogy én is kimásztam, egy pillanat volt az egész, ahogy kiértünk a kapu elé, már szinte be is robbant az egész házunk

– idézte fel a szörnyűséget.

A gyerekek sérülések nélkül megúszták a katasztrófát, Marianna keze azonban nagyon megégett. Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. 3 hónapig volt kórházban kisebb megszakításokkal. A hős anyát nemrég hazatérhetett családjához és azt hitték a megpróbáltatásaiknak végre vége van.

A család a biztosítótól kapott pénzből Sajóládról el tudott költözni Miskolcra, de még mindig sok nehézség vár rájuk.

A férj abban reménykedik, hogy a dolgok minél előbb jobbra fordulnak és az anyagi helyzetük is hamar rendeződik. A hős édesanyát a tervek szerint decemberben műtik meg Budapesten.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.