Rendszeresen tart országszerte ellenőrzéseket a Nébih, most Budaörsön lépett akcióba. Az ellenőrzés színhelye a Bleyer Jakab Általános Iskola főző - és tálalókonyhája volt. A Nébih mostani, szerkesztéségünk által megszerzett közleményében az áll:
a jogsértő Julienne Kft. közétkeztető cég azzal követte el a jogsértést, hogy öt tétel lejárt, már a minőségét vesztő élelmiszert tartott a konyhájában. A büntetés kirovásánál figyelembe veszik, hogy ezenkívül két tétel olyan élelmiszert is találtak, amelynek szaknyelven szólva a beszerzése nem nyomon követhető, magyarán azt sem tudni, honnan került oda.
A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága azonnal megtiltotta ezek forgalomba hozatalát és felhasználását. A közleményből kiderül, összesen 21 kiló élelmiszert foglaltak le. Lapunk úgy tudja, hogy
ennyi alapanyagból legalább kétszáz adag ételt lehetett volna főzni a gyerekeknek. A budaörsi közétkeztető cég, a Julienne Kft. most azzal védekezik, hogy a náluk talált lejárt és azonosíthatatlan élelmiszer-alapanyagból nem is akart főzni.
Persze, akkor felmerül a kérdés, azok miért voltak ott a főzőkonyhában, miért nem dobták ki vagy semmisítették meg azokat?
A Nébih időben és jól járt el, továbbra is rendszeresen ellenőrzéseket folytat. Szerencsére hasonló eset csak nagyon ritkán fordul elő. A jogsértések listájára az elmúlt két évben összesen öt, közétkeztetéssel foglalkozó cég került fel, mint ahogy arról lapunk elsőként beszámolt, legutóbb Nagykőrösön történt tömeges ételmérgezés, akkor az elkövető Eatrend Kft. rekordbüntetést kapott.