A brit EP-választások felboríthatják az európai erőviszonyokat

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docence szerint ha a britek megtartják az európai parlamenti választásokat és 73 képviselővel megjelennek az Európai Parlamentben, felborulhatnak az európai erőviszonyok.

Forrás: MTI2019. 04. 11. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön hozzátette, befolyásolhatják az Európai Bizottság és annak elnökének személyét is, mert az Európai Néppárt kevesebb, a szocialisták pedig több támogatót szerezhetnek a britek által.

Felidézte, az Európai Unió legkésőbb október 31-ig adott halasztást az Egyesült Királyságnak a kilépésre. Feltétel azonban, hogy amennyiben a britek május 22-én még tagjai az EU-nak, meg kell tartaniuk az EP-választásokat, különben június 1-jén megállapodás nélkül kiesnek az EU-ból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.