A gyerekek kóláját is megitta az útonálló

Elfogták azt a férfit, aki már korábban kirabolt egy kisfiút, pár napja ismét elvette két gyermek pénzét.

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 07. 28. 15:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád-Csanád Megyei Törvényszék a gyanúsított panaszát elutasítva július 27-i hatállyal jogerősen is letartóztatásba helyezte azt a szentesi férfit, aki két kiskorú gyereket rabolt ki múlt héten az alföldi kisvárosban. A bandita szemtelenségére jellemző, hogy a pénzük elvétele után a tinik kóláját is megitta.

A 26 éves szentesi férfi július 23-án Szentesen az utcán szólított meg két tizenhárom éves fiút azzal, hogy segítsenek rajta, adjanak neki kétezer forintot. A gyerekek megijedtek, nem mertek elszaladni, közölték, hogy nincs pénzük. A férfi erre közelebb lépett hozzájuk, felemelte a hangját és fenyegető szavak kíséretében újra a a pénz átadására szólította fel őket. Közölte a gyerekekkel, hogy tudja, hol van a pénzük, úgyis el fogja venni. A gyerekek nem mertek ellenkezni, átadták a gyanúsítottnak a náluk lévő pénzt, egyikük 500, a másikuk 30 forintot. A férfi a gyerekek kóláját is megitta, majd elsétált. A fiúk hazaszaladtak, és szüleikkel a rendőrségre mentek. A szentesi járőrök a fiúk személyleírása alapján fél órán belül elfogták a férfit.

Kihallgatása során a nyomozók rájöttek, hogy a férfi azonos lehet azzal az eddig ismeretlen támadóval, aki idén márciusban megállított és megszólított egy kerékpárral közlekedő kiskorút. Tőle is pénzt kért, majd miután a kisfiú ezt megtagadta, a gyanúsított a zsebében lévő késhez nyúlt, megmutatta a gyereknek és újból a pénze átadására szólította fel őt. A fenyegetés hatására a fiú a nála lévő 2600 forintot átadta a gyanúsítottnak.

A szentesi rabló mindkét rablást különös visszaesőként követte el. A hatóság ezért a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a szabadságát korlátozó kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsított azzal védekezik, hogy a gyerekek csak kitalálták a történeteket, ezért panaszt nyújtott be a bűncselekmény megállapítása és a fogvatartás ellen is, amit az ügyészség közleménye szerint a bíróság alaptalannak vélt és mindkét kérelmet elutasította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.