A Gyurcsány–Dobrev-páros hatalmas pofonba szaladt bele

Bukásban a baloldali mesterterv.

2020. 10. 04. 8:45
null
Dobrev Klárának még jól jöhet a brüsszeli mandátum Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy alig győzte az elsárgult faleveleket összegyűjteni a teraszról. Itt van az ősz. Ez vitathatatlan annak ellenére, hogy a nyár megpróbál még utolsó erejével küzdeni, de borítékolható, hogy végül veszíteni fog. Egyébként a hírlapíró kedvenc évszaka az ősz, nem csak azért, mert ebben az évszakban született, sokkal inkább azért, mert végre felpezsdül a politikai élet. Rögtön egy hatalmas sikernek örvendhetett Félix, mert egyik kedvenc városában, Mohácson nagyszerű győzelmet aratott a kormánypárti jelölt, így végre helyre állt a rend a városban, győzött az igazság.

Éppen ideje volt már ennek!

A tények kedvéért: Pávkovics Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje 56,44 százalékkal győzött, a baloldal aspiránsa, a hivatalban lévő polgármester Csorbai Ferenc 40,39 százalékkal a második helyen futott be. De ez a győzelem túl azon, hogy egy végtelenül igazságtalan helyzetet szüntetett meg, megmutatta azt is, hogy a baloldal által gründolt, úgynevezett szivárványkoalíció nem életképes. Gyurcsány és Dobrev mögé nem sorakoznak fel egy emberként a baloldali szavazók. Tehát a „Böszme” által megálmodott, egy az egy elleni választási küzdelem Mohácson megbukott. Ami azt vetíti előre, hogy több helyen is vereséget szenvedhet. Akárhogy igyekeznek szépíteni, méretes pofon ez Gyurcsányéknak.

Felhévizy nagyon örült a mohácsi eredménynek, de azzal tisztában volt, hogy az igazi K.O-t jövő vasárnap Koncz Zsófia győzelmével szenvedheti el a baloldal, ezért úgy döntött, hogy amint befejezi a sepregetést, odaül a gépéhez és intenzív kampányba kezd a Facebookon, hogy október 11-én is kormánypárti győzelem szülessen.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.