A helyiek fizetik az önrészt a Soros-alapítványoknak

A képviselő-testület mellőzésével, egy személyben döntött Pikó András baloldali polgármester arról, hogy a józsefvárosi önkormányzat uniós pályázatot nyújt be Soros-alapítványokkal karöltve, ráadásul a józsefvárosi adófizetők pénzéből még önrészt is vállalt. A helyi Fidesz frakcióvezetője elmondta: a józsefvárosi emberek helyett saját politikai szövetségeseik érdekében hozzák meg a döntéseket a baloldali városvezetők.

2020. 08. 26. 5:55
Pikó András (jobbra) Karácsony Gergely főpolgármesterrel Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a Pikó András vezette önkormányzat 267 000 eurót nyert uniós pályázaton, mindehhez a józsefvárosi önkormányzatnak anyagilag is hozzá kell járulnia. A polgármesteri döntést tartalmazó dokumentumból kiderül: a Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány mellett bekerült a pályázatba egy szlovákiai önkormányzat is. Tehát az elnyert közel kilencvenmillió forinton az említett három partner osztozik a deszegregációs program megvalósítására, miközben az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a jövő évi és az azt követő józsefvárosi költségvetésben biztosítja a program önrészét, közel 24 millió forintot az adófizetők pénzéből. Pikó András önhatalmúlag, a koronavírus-járvány alatt döntött a pályázat benyújtásáról.

Pikó András (jobbra) Karácsony Gergely főpolgármesterrel Fotó: Havran Zoltán

Vörös Tamás, a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunknak leszögezte: a Pikó András vezette kerületi baloldal a tavalyi választások óta semmilyen eredményt nem tud felmutatni.

– Egyetlen fejlesztést sem indított el Pikó András Józsefvárosban, viszont a korábban elkezdődött programokat leállíttatta.

A helyi baloldali pártok elhibázott és ideológia által vezérelt politikája miatt Józsefváros közterületei­nek állapota tragikus, a kerület a legrosszabb korszakát idézi – sorolta a kerület viszontagságait a helyi Fidesz frakcióvezetője: Vörös rámutatott: úgy tűnik, az itt élő emberek biztonságérzete sem fontos Pikó Andrásnak, aki

Józsefváros fejlesztése és a rend fenntartása helyett a kerületi lakókra próbálja ráerőszakolni a balliberális elméleteket.

– Ráadásul a helyi baloldal ezt a propagandatevékenységét közpénzből folytatja, sőt újabban már az európai uniós támogatásokat is erre a célra fordítja, ahelyett, hogy a városrészt fejlesztené. A józsefvárosi emberek helyett saját politikai szövetségeseik érdekében hozzák meg a döntéseket a baloldali városvezetők.

Félő, hogy az uniós támogatásokat sem a kerületi óvodásokra, hanem a Soros György által támogatott szervezetekre költi el Pikó András

– mutatott rá Vörös Tamás.

Lapunk megírta: óvodafejlesztésnek álcázzák a Soros által támogatott alapítványoknak szerzett forrásokat Józsefvárosban. Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester a közösségi oldalán jelentette be: uniós pályázatot nyertek az óvodák fejlesztésére. A hirdetményből kiderül, nem az önkormányzat által fenntartott óvodákhoz érkezik a forrás, hanem a magyar származású pénzember által támogatott két alapítványhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.