A jövő évtől adómentességgel kezdhetik a fiatalok a pályájukat

Jelentős megtakarítással kezdhetik a jövő évtől pályájukat a 25 év alattiak: a tervezett szja-mentességnek köszönhetően évente átlag félmillió forint marad a zsebükben, ami sokat segíthet abban, hogy megtakarítsanak – mondta el Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 27. 15:22
NOVÁK Katalin
Novák Katalin szerint minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a járványhelyzet miatt korlátozott szabadságunkat MTI/Miniszterelnökség/Kékesi Donát Fotó: Kékesi Donát
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar fiatalok a fogantatás pillanatától, a felnőtté váláson keresztül a családalapításon át, egész életükben számíthatnak a kormány segítségére” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. A kormány családpolitikáját jól tükrözi, hogy az otthonteremtési és a lakásfelújítási kedvezmény, valamint a gyermeket vállaló fiatal családokat támogató egyéb támogatások mellett a jövő évtől személyi jövedelemadó-mentességet kíván adni a 25 év alatti magyar állampolgároknak.

Novák Katalin szerint a magyar fiatalok minden élethelyzetben számíthatnak a kormányra Fotó: MTI

Novák Katalin úgy fogalmazott, a cél az, hogy a fiatalok minél előbb a saját lábukra tudjanak állni, az adómentesség emellett segíthet abban is, hogy már a pályájuk elején legyen megtakarításuk.

A fiatalok jövedelme jövőre nagyjából 22 százalékkal emelkedhet. Ez átlagosan mintegy negyvenezer forintot is meghaladó havi megtakarítást jelent, éves szinten pedig félmillió forinttal emelheti jövedelmüket, így megtakarításaikat – fogalmazott.

Számításaik szerint évente mintegy 280 ezer fiatalt érint majd a lehetőség a mostani foglalkoztatási adatokat figyelembe véve, és éves szinten nagyjából mintegy 140 milliárd forintot jelent a költségvetésnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.