A melegzászló kitétele ellen szólt a pap a Hír TV-ben

A homoszexualitás beteg, vagy torzó életforma, és nem a normalitás alternatívája a katolikus pap szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2020. 08. 23. 15:30
null
Osztie Zoltán Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Civil kör című műsorának szombat esti adásában Osztie Zoltán plébános kikérte magának, hogy a magyar zászló mellé odarakják a szivárványos zászlót. Ahogy fogalmazott: egyrészt ne akarjuk a normalitás alternatívájaként feltüntetni a beteg vagy a torzó életformát, másrészt, ha a Pride zászlaja ott van, miért nincs ott a vatikáni zászló is. Hozzátette: szépen kéri, hogy ezek a zászlók ne kerüljenek ugyanabba a sorba.

– A főpolgármesternek vagy az önkormányzatnak minket kell képviselni, azokat, akiknek az életét jobbítani kellene, de egy hangos, erőszakos kisebbség képviselete az, ami most odakerült. Hála Novák Előd úrnak, aki a mi nevünkben cselekedett – tette hozzá a plébános, aki 2016-ig a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöki tisztségét is betöltötte. Az ominózus rész a videóban 35 perc 40 másodpercnél található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.