A nagypénteki munkaszünetnek még a kormányellenesek is örülnek

A magyarok 86 százaléka támogatja a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását – derült ki a Nézőpont Intézet online villámkutatásából.

2019. 04. 18. 7:48
null
Ohrid, 2019. janur 20. A tel Hold a macedniai Ohrid Szz Mria-templomnl fnykpezve 2019. janur 20-n, az v els teliholdjnak elestjn. MTI/EPA/Georgi Licovszki Fotó: Georgi Licovszki Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok 86 százaléka támogatja a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását – derült ki a Nézőpont Intézet online villámkutatásából. Az Orbán-kormány 2017-es döntésének még a kormányellenesek több, mint háromnegyede (78 százalék) is örül.

Ez is mutatja, hogy a Fidesz-KDNP a migráció és a családpolitika területén túl is pártokon átívelő konszenzust tud teremteni egyes intézkedéseivel.

A megkérdezettek fele (51 százalék) tudta, hogy körülbelül hány éve nyilvánították munkaszüneti nappá nagypénteket, míg az emberek harmada (31 százalék) vélte úgy, hogy idén lesz először pirosbetűs ünnep ez a nap.

A magyarok többsége az Orbán-kormány intézkedéseként gondol a munkaszüneti nappá nyilvánításra, mindössze a megkérdezettek 5 százaléka vélte úgy, hogy egy régebbi kabinet vezette be ezt az intézkedést.

A magyarok túlnyomó többsége tudta, hogy keresztény ünnep nagypéntek, de azzal kapcsolatosan, hogy pontosan mire emlékezünk, bizonytalan válaszok születtek. A válaszolók 43 százaléka tudta, hogy Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények ezen a napon. A megkérdezettek egyharmada (31 százalék) tévesen úgy vélte, Jézus feltámadását ünnepeljük nagypénteken.

Módszertan:

A Nézőpont Intézet Magyar Nemzet megbízásából végzett, a teljes felnőtt népességre nem kor és iskolai végzettség szerint reprezentatív online közvélemény-kutatása 500 fő megkérdezésével történt, a 2019. április 14-én.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.