A Szávay-kör puccsolt

A Szávay István és köre által kitervelt sikeres puccsról, hátba szúrásról, jobbikos árulókról beszélt őszintén Jakab Péter azon a felvételen, amely hétfőn került nyilvánosságra.

Magyar Nemzet
2020. 02. 18. 5:55
null
A zsidózó politikus ragaszkodik a képviselői mandátumához Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szávay István és köre által kitervelt sikeres puccsról, hátba szúrásról, jobbikos árulókról beszélt őszintén Jakab Péter azon a felvételen, amely tegnap került nyilvánosságra.

A párt január végi tisztújító kongresszusán, az újdonsült elnök székfoglalójában a Jobbik jövőbeli tervei helyett a pártban dúló ellentétekről, belső hatalmi harcokról, bizalomvesztésről szónokolt. Az Index.hu-hoz eljuttatott, közel nyolcperces felvételen az elnök felidézte, hogy ősszel, a tisztújító kongresszus előtt öt nappal megváltoztatták a választási szabályzatot.

– A leköszönő elnökség, Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor, Sneider Tamás úgy döntött, hogy a vétó jogának lehetőségét kiveszi a Jobbik leendő elnökének a kezéből – fogalmazott Jakab, aki közölte, ez nem a vétóról szólt, hanem a bizalomról. Jakab kimondta, azon a tavaly őszi választmányon sikerült megpuccsolni, 22 harcos titokban a hátába szúrta a kést.

– A mai napig nem tudom, ki volt ez a 22 bátor. Lehet, hogy Szávay István már tudja. Minden úgy alakult azon a választmányon, ahogy ő tervezte. Talán a Szávay klán egyik bizalmasa, a Jobbik sajtófőnöke, Burik Anett tudja. Ő az elmúlt időszakban kijelentette, hogy ha nem ő marad a sajtófőnök, minden jobbikos belső információt átad a Fidesznek, mert olyan fideszes kapcsolatai vannak, hogy tárt karokkal várják – mondta indulatosan a pártelnök a felvételen. Egyébként Burik Anettet azóta elbocsátották a párttól.

– Ez a 22 nem is érdekel, azt csak sejtem, hogy kik lesznek azok, akik majd még a hátamba fogják szúrni a kést – tette hozzá Jakab. – Sajnos a támogatásomról kell biztosítanom azokat is, akikkel nem szeretnék együtt dolgozni az elnökségben.

Ők: Stummer János, Bencsik János, Gyüre Csaba, Varga-Damm Andrea, Fazekas Attila – sorolta Jakab a neveket, akik közül négyen jelenleg is a Jobbik frakciójának tagjai. Jakab végül leszögezte, soha nem enged zsarolóknak, árulóknak, fenyegetőzőknek, és ő nem fogja végignézni a Jobbik halálát, azt meghagyja Szávay Istvánnak és HÖOK-os bandájának.

Ismert, lapunk tavaly novemberben írt arról, hogy Jakab megpuccsolásában szerepe volt Szabó Gábor volt pártigazgatónak és Szávay Istvánnak. A Jobbik helyreigazítást kért cikkünk miatt, a pert első fokon meg is nyerték. Jakab Péter most nyilvánosságra került beszédében viszont gyakorlatilag megerősítette lapunk akkori értesüléseit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.