Állami támogatást kaptak az egri és Heves megyei szállásadók is

Nagy segítséget jelent a turisztikai ágazatnak az ötvenszázalékos bértámogatás és a járulékcsökkentés. Ezen felül Heves megyében közel ötven üzemeltetőn segített a kieső foglalásokat kompenzáló kártérítés. Természetesen mindenki az újraindulást várja, de az állami támogatás nélkül már sokan bedőltek volna.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus terjedése miatti kényszerű zárva tartás nagy terhet ró a vállalkozásokra, főként a turizmussal, vendéglátással foglalkozó cégekre. Nincs ez másként Egerben, illetve a környékén sem. Heves megye székhelye a leglátogatottabb magyarországi turisztikai célpontok közé tartozik, így érthető, hogy a helyi vállalkozókat komoly kár érné, ha az állam nem segítene.

Eger is a nyitásra vár, de az állami támogatások jól jöttek a vállalkozóknak Fotó: Wikipédia

Az Eger Hírek cikke szerint „negyvenkilenc Heves megyei szállásadó kaphatott kártérítést a tavaly november 11. és december 10. közötti foglalásai után – ez volt a szigorúbb járványügyi intézkedések bevezetése utáni első hónap mérlege. Heves megyében akkor 65 ezer forinttól 93,25 millióig kaphatott pénzt, közel ötven üzemeltető. A program azóta is folytatódik”. A cikk szerint „Húszmillió forintot meghaladó támogatásban részesült például a demjéni Cascade Hotel, valamint Hotel Eger & Park. A legkisebb támogatást, mintegy 79 ezer forintot a Villa Citadella panzió kapta, valamint és a Szőlőfürt Vendégház 65,6 ezer forint támogatásban részesült”.

Az állami támogatás óriási segítség a vállalkozásoknak, de természetes, hogy a legtöbben így is az újranyitást várják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.