Angard: Orbán Viktor jogosan bírálta a Jobbik és a baloldal nászát

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde. Megszólalt Soros György is, aki most publikált cikkében a magyar miniszterelnököt bírálta és azt írta: Európát pont tőle, a Fidesztől és az ehhez hasonló erőktől kell megvédeni. Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója és Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 14. 15:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta 21. évértékelő beszédét. A kormányfő élesen bírálta az ellenzéket, egy komplex családvédelmi programot jelentett be, de beszélt az európai parlamenti választás fontosságáról is.

Nem nagyon megszokott, hogy a magyar miniszterelnök ennyire és konkrétan nyíltan beszéljen az ellenzéki politikusok tevékenységéről, legyen szó akár a személyekről, vagy az ellenzéki összefogásról. Tóth Csaba szerint olyan mintha a kormányoldal Karácsony-frusztrációval küzdene. A Republikon Intézet stratégiai igazgatója úgy véli, ha a kormánypárti média után már a kormányfő is Karácsony Gergellyel foglalkozik, akkor a Fidesz-KDNP nyilván vetélytársként tekint a Párbeszéd politikusára.

Závecz Tibor felhívta rá a figyelmet, amikor Orbán Viktor valamiről beszél, akkor megemeli azt a témát, tehát meglátása szerint a kormányfő Karácsony Gergely a vasárnapi beszédében behozta a közbeszédbe.

Nem az történt, hogy Tarlós István retteg és Orbán Viktor segített neki – erről már Mráz Ágoston Sámuel beszélt. Az elemző szerint Karácsony Gergely elkövetett egy hatalmas politikai bakit, így érthető, hogy egy politikus kihasználja ezt a ziccerhelyzetet. A Nézőpont Csoport ügyvezetője a főpolgármesteri székre pályázó politikus szavait stratégiai hibának nevezte, ugyanis a baloldal elhitette magával, hogy a válsága olyan mértékű, hogy soha nem lesz többségképes, ezért együtt kell működnie a szélsőjobbal.

Ennek a stratégiai hibának a következménye ez az udvarló, fölös mondat, hogy nem csak a miniszterelnök kritizálta, hanem a Zsidó Világkongresszus elnöke, az Európai Zöldek mondták azt, hogy kizárják az LMP-t, ha közösködik a Jobbikkal – mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel. M. Dobos Marianne felvetette, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mentegette legutóbb a Jobbikot az ATV-ben.

Gajdics Ottó arra hívta fel a figyelmet, sem a magyarországi roma szervezetek, sem a teljes jobbközép társadalom nem hiszi el a Jobbik néppártosodását. A Jobbikkal kapcsolatban a Karc FM főszerkesztője teljesen jogosnak nevezte Orbán Viktor felháborodását.

Závecz Tibor elmondta, az ellenzéknek arra mennek el az energiái, hogy küzd a választójogi törvényből származó kényszerhelyzettel, hogy összefogásra van szüksége. Úgy véli, ez nem egy jó út, ebből soha nem lesz tartalom. Mráz Ágoston Sámuel szerint

kár a baloldalért aggódni, mert a baloldalnak már régen meg kellett volna hirdetnie a szegénység elleni küzdelmet, ha ezt megtette volna, akkor Orbán Viktor nem lett volna lehetősége kihasználnia a helyzetet. Úgy fogalmazott, a baloldallal ellentétben éppen miniszterelnök a hirdette meg a legbaloldalibb programot, „ezt kellene csinálnia az ellenzéknek, nem pedig állandóan sírnia”.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde részletesen ismertette a kormány demográfiai programjának részleteit, nem feltétlenül a migrációval és Soros Györggyel foglalkozott. A tőzsdespekuláns ugyanakkor hallatott magáról.

Soros legutóbbi publicisztikájában problémának nevezte, hogy a Fidesz még mindig az Európai Néppárt tagja. Tóth Csaba szerint nem lehet arról beszélni, hogy Soros beavatkozna az európai politikába, ugyanakkor Gajdics Ottó úgy véli, a tőzsdespekuláns pont ezt ismerte be újra, sőt felszólított olyanokat, akiket ő fizet az Európai Néppártban, hogy ki kell zárni a Fideszt.

Mráz Ágoston Sámuel kiemelte, Soros György nem egy publicista, ő fizet azért, hogy a cikkei megjelenhessenek, fizet azért, hogy a politikában befolyást szerezzen.

A Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint teljesen egyértelmű, hogy Franz Timmermans, aki az Európai Bizottság első alelnöke, az Európai Szocialisták csúcsjelöltje és felvállaltan Soros György jó barátja mindenben a milliárdos programját hajtja végre.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.