Az amerikai elnökválasztást is befolyásolhatja a koronavírus

Forrás: MTI2020. 03. 20. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány befolyásolhatja a november 3-i amerikai elnökválasztás végkimenetelét – mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szakértő ezt azzal indokolta, hogy Donald Trump amerikai elnök ütőkártyája a jó állapotban lévő, stabil növekedést mutató gazdaság lenne, de az a járvány miatt lassulni fog, ezt pedig kihasználhatják a demokraták.

Szerinte azonban Joe Bidennek, a Demokrata Párt lehetséges elnökjelöltjének is sok gyenge pontja van. Több kérdésben is megváltoztatta álláspontját, és az is elképzelhető, hogy a párton belüli, Bernie Sanderst támogatók a 2016-os választáshoz hasonlóan Donald Trumpra voksolnak vagy nem szavaznak – vélekedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.