Az étteremnyitás követeléséből csinál programot a baloldal

A szombathelyi, Nemény András-féle baloldal egyik szereplője áll a törvénysértésre buzdító kezdeményezés mögött.

Magyar Nemzet
2021. 01. 27. 12:42
null
Horváth Adrián aktívan kampányolt az ellenzéki jelölt mellett Forrás: Facebook

A szombathelyi, Nemény András-féle baloldal egyik szereplője áll a törvénysértésre buzdító kezdeményezés mögött.

Politikai kampányt épít a baloldal a vendéglátóipari egységek beülős szolgáltatásának megnyitását szorgalmazó kezdeményezésekből. Mint kiderült,

az Én kinyitok nevű, Facebookon szerveződő mozgalom mögött a szombathelyi baloldali politikába mélyen beágyazott szereplő áll. Bár a kezdeményezést elindító Horváth Adrián Fiala János Keljfeljancsi című műsorában azt állította, hogy nem áll mögötte egyetlen párt sem, és nem is szeretné, ha politikai színezetet kapna a kezdeményezés, a 2019-es önkormányzati kampányban aktívan részt vett a polgármesterré választott MSZP-s Nemény András támogatójaként. Ezt a tevékenységét a Facebookon gazdagon dokumentálta is.

 

Az Én kinyitok csoportot elindító Horváth Adrián részt vett a baloldali szombathelyi polgármester, Nemény András kampányában Forrás: Facebook

Horváth Adrián a közösségi oldalán azt is megosztotta, hogy bizottsági tag a Joskar-Ola Alapítványban. Az alapítvány érdekessége, hogy a Nemény-párti önkormányzati képviselő, Kelemen Krisztián lakcímére van bejelentve. Horváth több fotó tanúsága szerint kampányolt Kelemennek a helyhatósági választás előtt.

Az említett alapítványról a PestiSrácok korábban kiderítette, hogy a Kelemen Krisztián lakására bejegyzett szervezetet közel negyvenmillió forintnyi közpénzhez juttatták hozzá Nemény Andrásék döntései.

Szintén különös, hogy Horváth – akire az interjúban egyébként politikusjelöltként hivatkoztak – azt hangoztatta, hogy amikor elindította a csoportot, nem is tudta, hogy ugyanazon a néven létezik nemzetközi mozgalom, s egyszerűen kitalálta az „Én kinyitok” nevet.

A mozgalom több résztvevője egyébként február 1-jén tervezi, hogy megengedi a vendégeknek, hogy beüljenek. Horváth Adrián elmondása szerint tud „néhány” tervezett akcióról, amelyeken szeretne ott lenni, akkor is, ha ezért megbünteti a hatóság.

Érdemes megjegyezni, hogy a vendégeket szabálysértési eljárás alá vonhatják a törvénysértés miatt az étterem belső terében történő fogyasztás esetén.

Több más baloldali politikus is a szabályok megszegésére buzdít, a nehéz helyzetbe került ágazatok képviselőinek elégedetlenségét szítva. Például

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a napokban tett közzé a Facebook-oldalán egy bejegyzést, amelyben egyebek mellett a teraszok megnyitását sürgeti, azt a hamis látszatot keltve, hogy a kormány nem segíti az ágazat képviselőit.

– Nem tartható, hogy a kormány az ujját sem mozdította a vendéglátósokért – fogalmazott, holott az államilag garantált járulékkedvezmény és bértámogatás jelentős könnyebbséget jelent a vendéglátósoknak, nem is beszélve a turisztikai vállalkozásokat segítő, átfogó intézkedésekről.

Eközben a balliberális média sorra szerepeltet aktivista agendával fellépő szakértőket, mint Kunetz Zsombor, aki olyan kijelentésekre ragadtatta magát, mint hogy „nem várhatjuk meg az átoltottságot, mert itt kő kövön nem fog maradni”, amivel egyébként a járvány megfékezésére alkalmas egyetlen eszköz iránt igyekszik megrendíteni a közbizalmat.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.