Az ország négy megyéjében egyáltalán nincs aktív fertőzött

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 07. 17. 7:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51%-a 60 év feletti, 57%-uk nő, 43%-uk férfi. A védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál, egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 528 fő. A legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van, a fővárost követi Zala, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, négy megyében (Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok) pedig nincs aktív fertőzött. Minden ötödik aktív beteg kórházban van, és jelenleg öten vannak lélegeztetőgépen.

Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset. Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, rajtuk kívül hatan a 30-39 éves, tízen a 40-49 éves, 24-en pedig az 50-59 éves korcsoportba tartoznak. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött. Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID–19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.