Bagatellizálja a lebukását Karácsony patkányügyben

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere zárt ajtók mögött tárgyalt a kerületnek milliárdos veszteséget okozó fizető parkolásról a SIS-Parking Kft.-vel, de nemhogy nem vette vissza a kerület a szolgáltatást, hanem további hatvanmillió forint veszteség várható. A mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen is szó lesz a parkolásról és arról a patkányirtással kapcsolatos polgármesteri javaslatról is, ami súrolja a közveszéllyel riogatást.

2019. 05. 13. 6:17
null
Hiába a milliárd forintos kár, szóba sem került a szerződés felbontása Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemhogy a szerződések felmondása nem került szóba, de még a hosszabbítás is felmerült – tudta meg a Magyar Nemzet azzal a zárt ajtós egyeztetéssel kapcsolatban, amit Karácsony Gergely (Párbeszéd), a XIV. kerület polgármestere a parkolási céggel folytatott csütörtökön.

Értesülésünk szerint a kerületnek milliárdos veszteséget okozó parkolási rendszer további két hónapig való működtetése mellett a SIS-Parking Kft. azzal érvelt, hogy július 9-ig nem tudják biztonságosan átadni a feladatot. Rozgonyi Zoltán szerint Karácsony Gergely nem tett még konkrét lépéseket annak érdekében, hogy megszűnjenek a botrányos parkolási szerződések.

– Azért is fontos a szerződések felbontásáról beszélnünk, mert minden egyes nap egymillió forint kárt okoz Zuglónak a parkolási szerződések fenntartása, és nem elég megvárni azok lejártát, hiszen júliusig csaknem hatvan nap van hátra, az további hatvanmillió forint veszteséget jelent Zuglónak, hanem lépni kell ebben az ügyben – nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Hír TV-nek.

Zuglóban hétfőn rendkívüli képviselő-testületi ülést tartanak. A helyi Fidesz továbbra is arra szólítja fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert, hogy mondja fel a parkolási szerződéseket, és a korábbi ülésekhez hason­lóan most is tényfeltáró munkacsoport létrehozását szorgalmazzák.

Hiába a milliárd forintos kár, szóba sem került a szerződés felbontása
Fotó: Mirkó István

Karácsony Gergely nemcsak a zuglói parkolási rendszer kapcsán folytat felelőtlen politikát, a főpolgármesteri babérokra törő baloldali politikus a kerületi képviselő-testület mai ülésére benyújtott javaslatában azt írja: a patkányok elszaporodása miatt „Budapesten jelenleg közegészségügyi vészhelyzet van”.

Miközben Karácsony Gergely közveszéllyel riogat – amelynek büntetési tétele 1–5 évig tartó szabadságvesztés –, György István, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője pénteken hivatalos levélben tájékoztatta a fővárosi önkormányzatot, és cáfolta, hogy a lakosság veszélyben lenne. „A jelenlegi helyzet semmi esetre sem jelenti azt, hogy a főváros területén közegészségügyi vagy akár járványveszély lenne. Ezek megállapítására a jogszabályalkotók konkrétan hatalmaznak fel hatáskörgyakorlókat, a felhatalmazottak között az önkormányzat képviselő-testülete nem szerepel” – olvasható György István levelében.

Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban több felelőtlen vagy egyenesen hamis nyilatkozatot tett, legutóbb pénteken derült ki, hogy a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának tagjaként ő is megszavazta azt az előterjesztést, amelynek nyomán az általa több alkalommal is szakszerűtlennek nevezett, közbeszerzésen nyertes RNBH Konzorcium végezheti a főváros patkányirtását.

A zuglói polgármester, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje a kártevők ritkításával kapcsolatos panaszok miatt a patkányirtást kampánya egyik fő elemévé tette, ismételgetve, hogy az ügy kapcsán minden felelősség a fővárosé és Tarlós István főpolgármesteré. A mostani lebukása kapcsán Karácsony Gergely tegnap úgy nyilatkozott: „Nem tudom, ez miért olyan nagy hír. Hiszen a botrány abból származik, ami a közbeszerzés lezárása után történt.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.